Μέσα στα δύο ιδιωτικά τζετ του Ελβις Πρίσλεϊ -Με επιχρυσωμένους νιπτήρες και βελούδινο κρεβάτι [εικόνες]

 

elvis_plane-plagia


Ως «βασιλιάς», δεν θα μπορούσε να ταξιδεύει με τίποτα λιγότερο από ένα πολυτελές ιδιωτικό τζετ. Ο Ελβις Πρίσλεϊ δεν αρκέστηκε σε αυτό, αφού αγόρασε δύο και τους έβαλε την προσωπική του σφραγίδα.

Αυτά τα δύο ιδιωτικά αεροσκάφη, με επιχρυσωμένους νιπτήρες και βελούδινο κρεβάτι, βγαίνουν στο σφυρί. Πρόκειται για το «Lisa Marie» και το «Hound Dog II», τα οποία είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Πρίσλεϊ και αναμένεται να πιάσουν 10-15 εκατομμύρια δολάρια.

Πλέον τα δύο αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάξουν, καθώς ήταν ένα από τα αξιοθέατα της Graceland, της έκτασης του Πρίσλεϊ στο Μέμφις, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ο «βασιλιάς» αγόρασε το Convair 880 jet από την Delta Air Lines το 1975, δύο χρόνια πριν πεθάνει στα 42 του, διαθέτοντας 250.000 δολάρια. Του έδωσε το όνομα της κόρης του- «Lisa Marie» -και ξόδεψε πάνω από 300.000 για να το ανακαινίσει. Στα σχέδιά του συμπεριέλαβε ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο, αίθουσα συσκέψεων και μπαρ μεταξύ άλλων.

Ομως, όσο περίμενε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση, αγόρασε την ίδια χρονιά το «Hound Dog II», για 900.000 δολάρια, με το οποίο μπορούσαν να ταξιδέψουν 8-10 άτομα.