Μαριώ: Η ρεμπέτισσα εγγονή του Άγιου Παΐσιου

 

mariw-i-rempetissa-eggoni-tou-agiou-paisiou_3.w_l


Η Μαριώ είναι ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στον χώρο της ρεμπέτικης μουσικής. Μία γυναίκα, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, που τραγουδάει με την ψυχή της τα βιώματα της οικογένειας της και δεν έχει «λυγίσει« από τον πειρασμό της δημοσιότητας.

Μιλώντας σε συνέντευξή της στο Λοιπόν, περιέγραψε την ιστορία της οικογένειά της, τις δύσκολες ώρες που έζησε η μητέρα της όταν έφυγε κυνηγημένη με ένα καΐκι με την οικογένεια της.

Η Μαριώ, όμως, αποκάλυψε και τη σχέση της με τον Άγιο Παΐσιο: «Η μανούλα μου είχε μεγάλη πίκρα. Η μητέρα της ξεψύχησε μέσα στο καΐκι που τους μετέφερε από τη Μ. Ασία στον Πειραιά για να σωθούνε και την πετάξανε στο Αιγαίο. Έπαθε η μητέρα της επιλόχειο πυρετό και πέθανε μέσα στο καΐκι. Η μαμά μου ήταν η μεγαλύτερη, είχε δυο αδέρφια, τον θείο μου τον Νίκο και τη θεία μου την Ανατολή που είχε γεννηθεί μέσα στο καΐκι. Σκορπίστηκε όλη η οικογένεια.
Τι να σου πω; Ότι γνώρισα πριν από 8 χρόνια την ξαδέλφη μου τη Μαρία, την κόρη του θείου μου, αδελφού της μητέρας μου, μετά από 60 χρόνια στη Δράμα; Ξέρεις πόσο στεναχωριόμουν που δεν την είχα γνωρίσει; Για μένα ήταν μια μεγάλη γιορτή όταν την αγκάλιασα. Ξαναγεννήθηκα!
Πρώτα γνώρισα τον ξάδελφό μου που είναι μοναχός στο Άγιο Όρος. Κάποιοι που με είχαν δει του είπαν πως με γνώριζαν και ήξεραν ότι έχω ξαδέλφια στον Ξηροπόταμο Δράμας. Τους είπε πως είμαι ξαδέλφη του και τους παρακάλεσε να με βρούνε. Έτσι σμίξαμε η οικογένεια. Και να σου πω, είμαστε εγγόνια από τη μεριά της μαμάς μου του αγίου, πλέον, Παΐσιου».