Σάλος με το νέο ριάλιτι του BBC: Βάζουν άνεργους και φτωχούς να συναγωνίζονται για ένα μισθό [εικόνες]

 

britains_hardest_grafter


Σάλο έχει προκαλέσει στη Μ. Βρετανία το νέο ριάλιτι, «Britain’s Hardest Grafter», που σχεδιάζει το BBC, ρίχνοντας στη μάχη ανέργους, φτωχούς και χαμηλόμισθους.

Το σενάριο του συγκεκριμένου ριάλιτι θέλει τους παίκτες να εκτελούν μία σειρά από δοκιμασίες και να παλεύουν να βγουν ο πιο δουλεταράς.

Ο νικητής θα κερδίσει το έπαθλο των περίπου 21.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε ένα ετήσιο μισθό για τις περιοχές εκτός Λονδίνου.

Το πρόγραμμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις με πολλούς να φοβούνται για τυχόν εκμετάλλευση των διαγωνιζομένων και πρόκληση δυστυχίας σε αυτούς που αναζητούν εργασία.

Η εταιρία παραγωγής «Twenty Twenty» επιμένει πως πρόκειται για ένα «σοβαρό κοινωνικό πείραμα», ενώ αναφέρει ότι θα αποζημιώσει με ένα χρηματικό ποσό όλους τους συμμετέχοντες. Παρόλα αυτά, ήδη έχουν μαζευτεί 2000 υπογραφές κατά του προγράμματος, οι οποίες συγκεντρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο James Pauley, που ξεκίνησε την κίνηση με τις υπογραφές ανέφερε πως «η ανεργία και η φτώχεια δεν πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ενός φτηνού παιχνιδιού , που δείχνει πως έχει σχεδιαστεί για να εκμεταλλευτεί κάποιους από τους πιο φτωχούς της κοινωνία μας, για τους σκοπούς αμφίβολης ψυχαγωγίας».

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει υψηλότερο επίπεδο από το BBC, ένα εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα που χρηματοδοτείται με δημόσια εγγραφή, με τη μορφή του τέλους της άδειας».

Εντονες είναι οι αντιδράσεις και των χρηστών του Twitter, οι οποίοι δείχνουν την δυσαρέσκειά τους για την φύση του ριάλιτι.

  • Αυτό είναι αστείο, έτσι δεν είναι; Μολονότι είναι ένα αρρωστημένο αστείο
  • Πορνεία της φτώχειας στο BBC. Αυτό είναι το νέο επίπεδο της βρετανικής τηλεόρασης, να φτιάχνουν διασκέδαση μέσα από τη μιζέρια.
  • Παρουσιάζοντας νέο reality show του BBC : Το Benefits Street  συναντα το «The Hunger Games»
  • Μονομαχίες πορνό της φτώχειας από το BBC, το τέλος της κουλτούρας και της κοινωνίας. Δύσκολο να το πιστέψω.
  • Σκουπίδι το πορνό φτώχειας. Ντροπή για το BBC!

Πολλοί κάνουν λόγο πως το «Britain’s Hardest Grafter» εμπνεύστηκε την διαδικασία του παιχνιδιού από την ταινία «The Hunger Games», η οποία έχει να κάνει με το παιχνίδι επιβίωσης ενός ατόμου από κάθε φτωχή φατρία, προς τέρψιν της κοινωνίας των ισχυρών.