Telegraph: Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις

 

p1bfr1f1tb1v5k1qck11krjnp1e6n1d_944x449


Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» υμνεί την ελληνική κουζίνα και φτιάχνει μια λίστα με το top10 των καλύτερων ελληνικών φαγητών που πρέπει κανείς να δοκιμάσει οπωσδήποτε. Πιο συγκεκριμένα, η δημοφιλής, βρετανική εφημερίδα κατέληξε στη λίστα με τα 10 πιο νόστιμα ελληνικά πιάτα που κανείς πρέπει να δοκιμάσει πριν φύγει.

*Ο μουσακάς δεν είναι στην πρώτη τριάδα.

**Το «εθνικό πιάτο» μας, το σουβλάκι, δεν είναι στη δεκάδα.

Ποια είναι λοιπόν τα 10 καλύτερα, ελληνικά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει ένας τουρίστας στην Ελλάδα; 

#1 Ταραμοσαλάτα

«Πρόκειται για την ιδανική, παχύρευστη ντιπ που λατρεύουν πολλοί. Φτιάχνεται από ψάρι, ελαιολάδο και λεμόνι, ενώ είναι χαρακτηριστικό το ροζ χρώμα της. Πού να δοκιμάσεις; Στη Μύκονο».

#2 Κολοκυθοκεφτέδες

«Δεν γίνεται να τους αντισταθείς. Ο συνδυασμός των πολλών και φρέσκων υλικών είναι που δίνει αυτή τη νοστιμάδα τους. Πού να δοκιμάσεις; Στην Κρήτη».

#3 Ντοματοκεφτέδες

«Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά έχουν ως βάση τη ντομάδα. Πού να δοκιμάσεις; Στη Σαντορίνη».

#4 Φρέσκο ψάρι

«Το ψάρεμα είναι από τις αρχαιότερες παραδόσεις της Ελλάδας. Τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά της Ελλάδας είναι το ιδανικό μέρος για να βρει κανείς το φρέσκο ψάρι. Πού να δοκιμάσεις; Στην Αθήνα». (Ναι, ίσως να μην είναι η πρωτεύουσα και η ιδανικότερη περιοχή)

#5 Μουσακάς

«Το αγαπημένο φαγητό πολλών με αυτή την κρεμώδη υφή. Πού να δοκιμάσεις; Σε Αθήνα και Σαντορίνη».

#6 Παστιτσάδα

«Τα καρυκεύματα σε συνδυασμό με το κρέας είναι αυτό που κάνει ακαταμάχητο το εν λόγω πιάτο. Πού να δοκιμάσεις; Στην Κέρκυρα».

#7 Αρνάκι κλέφτικο

«Προκείται για αρνάκι που πιθανόν συνδέεται με την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ο τρόπος ψησίματός του που είναι μέσα στη γάστρα είναι εκείνο που το κάνει γευστικό και λαχταριστό. Πού να δοκιμάσεις; Στο Μέτσοβο».

#8 Χωριάτικη σαλάτα

«Ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, ελιές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο είναι τα υλικά για αυτό το υπέροχο πιάτο. Πού να δοκιμάσεις; Στην Αθήνα»

#9 Μπουγάτσα

«Γλυκό και κρεμώδες. Και δεν σημαίνει πως πάντα είναι κρεμώδες αλλά μπορεί να έχει και κιμά ή τυρί, οπότε γίνεται αλμυρό. Πού να δοκιμάσεις; Στην Θεσσαλονίκη»

#10 Λουκουμάδες

«Οι ζεστοί λουκουμάδες είναι βουτηγένοι σε μέλι και είναι δύσκολο να μη δοκιμάσεις. Πού να δοκιμάσεις; Στην Αθήνα»