Αγροτικά

Mε 52 βραβεύσεις η Ελλάδα στο World Olive Oil Competition

Κορυφαία δύναμη αναδείχθηκε η Ελλάδα στον παγκόσμιου κύρους διαγωνισμό «World Olive Oil Competition» της NYIOOC που διεξήχθη στις 26/4 στη Νέα Υόρκη.

Tη θέση της ως ηγέτιδας δύναμης στο ποιοτικό ελαιόλαδο επιβεβαίωσε η χώρα μας, καθώς κατέκτησε 52 βραβεία μεταξύ 1.000 συμμετοχών από 27 χώρες.

Πρώτη σε συμμετοχές και σε βραβεύσεις αναδείχθηκε η Ιταλία (253 συμμετοχές / 152 βραβεύσεις) και δεύτερη η Ισπανία με συνολικά μία λιγότερη συμμετοχή από τη χώρα μας (151) και 93 βραβεύσεις. Η Ελλάδα απέσπασε 52 βραβεύσεις που αντιστοιχούσαν περίπου στο 1/3 των συμμετοχών της (152). Πολύ ψηλά ήταν και τα αμερικανικά brands ελαιολάδων, με 73 βραβεύσεις σε 132 συμμετοχές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν από κοντά 200 δημοσιογράφοι, ελαιοπαραγωγοί και επαγγελματίες της βιομηχανίας ελαιολάδου, καθώς και 7.500 άτομα μέσω live streaming.

«Πρωταγωνιστής» της ελληνικής εκπροσώπησης αναδείχθηκε το Ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος, που εδρεύει στην Αρχαία Ολυμπία και απέσπασε τέσσερα χρυσά βραβεία για τα ελαιόλαδα Ompachium, Organic Ompachium και τα Mythocia Chef’s Exclusive και Mythocia Olympia. Τέλος, το οργανικό Mythocia Olympia απέσπασε το αργυρό βραβείο του διαγωνισμού.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος που εκπροσώπησε την εταιρεία στη βράβευση, ανέφερε: «Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τέσσερα χρυσά και ένα αργυρό βραβείο, χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια». Μεταξύ άλλων ελληνικών εταιρειών που βραβεύτηκαν ήταν και οι: Oliorama, Eλληνικές Αγροτικές Επιχειρήσεις, Antheion, Ε-La-Won και Κτήμα Λουίζα.

Δείτε αναλυτικά τις ελληνικές συμμετοχές και τους νικητές του διαγωνισμού

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button