Αντίσταση στην ‘Ανάπτυξη’, Μέρος 2ο: Αυτοί είναι οι πιο επίμονοι άνθρωποι στην Ελλάδα

 

collage


Με ή χωρίς αιτία, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα που ακόμη και εργολάβοι σήκωσαν τα «χέρια» ψηλά. Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες στο News247.

1. Προσοχή στα Θεία!

Αναγνώστης  έστειλε σε φωτογραφία από χάρτη της Google, κομμάτι του δρόμου «Μηχανιώνα – Θεσσαλονίκη», στο ύψος της Περαίας, στο οποίο οι διερχόμενοι οδηγοί πρέπει να έχουν τα μάτια τους 14. Γιατί; Μα πολύ απλά, γιατί στη δεξιά λωρίδα του δρόμου έχει «φυτρώσει» η εκκλησία της περιοχής.

2. Προσοχή στο πράσινο!

Δενδροφύτευση και Άγιος ο Θεός.  Άλλος αναγνώστης, αυτή τη φορά, κάτοικος σε περιοχή της Πάτρας έστειλε φωτογραφία από κεντρικό δρόμο, στον οποίο δέντρο έχει μετατραπεί σε κυκλικό κόμβο. Στο παρτέρι όπως μπορείτε να δείτε, έχουν φυτευτεί εκτός από πανσέδες και οι απαραίτητες πινακίδες, για να μην θρηνήσουμε θύματα! «Το συγκεκριμένο πεύκο κοντεύει τον ένα αιώνα ζωής και καλώς το άφησαν. Σήμανση υπάρχει υπεραρκετή και μόνο αν είσαι θεόστραβος θα πέσεις πάνω του. Το μόνο πρόβλημα έγκειται στο ότι οι ρίζες του έχουν φουσκώσει αρκετά την άσφαλτο και πρέπει να έχεις το νου σου ώστε να μην «βρεις» από κάτω.», θα σχολιάσει ο φυσιολάτρης αναγνώστης ThTom. «Το πράσινο δεν πρέπει να αφαιρείται για να μπεί τσιμέντο. καλά έκαναν και το άφησαν!», σχολιάζει με τη σειρά του ο χρήστης με το όνομα «Κάθαρσης».

3. Προσοχή στα δέντρα, part 2!

Κακοτεχνίες μπορεί να υπάρχουν παντού, στο Ηράκλειο της Κρήτης καμία. Στην οδό Μαβίλη, διερχόμενα ΙΧ μπαίνουν συχνά σε τρίλημμα: δεξιά, αριστέρα ή τον κύκλο και ευθεία; Και αυτό γιατί η Νομαρχία προφανώς, δεν θέλησε να πειράξει το αρχαιότερο δέντρο της πόλης, το οποίο στέκει αγέρωχα καταμεσίς του δρόμου. «Respect», σχολιάζει ο χρήστης «Κάθαρσης» που φρόντισε να μας στείλει την τρομερή φωτογραφία.

4. Προσοχή στο κράτος!

Κράτος εναντίον κράτους! Δεν τα «βάλαμε» με τις εκκλησίες, δεν προβήκαμε σε καμία παρέμβαση στη φύση και τα δέντρα – «σκοτώστρες», αλλά αυτό παραπάει. Ρολόι της ΔΕΗ στη μέση του δρόμου, επί της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί συνώνυμο του Χάρου που βγήκε παγανιά!

5. Προσοχή στη φύση, part 3!

Aπό τις Σέρρες μέχρι την Κρήτη, δέντρα 100 ετών αυτονομούν και προειδοποιούν για μειωμένη ταχύτητα! Αν προκαλούν ατυχήματα, είναι μια άλλη ιστορία που ίσως δεν μάθουμε ποτέ την αληθινή πλευρά της!

6. Προσοχή στα σπίτια!

Στον πηγαιμό για την Αριοβαρζανού 16, στα Άνω Πατήσια, να εύχεσαι νά’ ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες! Αυτό ακριβώς ισχύει όσους οδηγούς περνούν από το σημείο. Είτε με μηχανή, είτε με ποδήλατο, είτε με ΙΧ, όσοι δεν γνωρίζουν την περίπτωση του «νάτο πετιέται… (το σπίτι σαφώς)», ίσως ξαφνιαστούν στη θέα του και προβούν σε σπασμωδικές οδηγικές αντιδράσεις. Οπότε προσοχή!