Τοπικά Νέα

Άκης Γ. Κατρίτσης: «….άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Ύδρευση της Βάλτας – Λαγκουβάρδου και της Κυπαρισσίας»

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 (1) είχα προτείνει, με δημόσια επιστολή μου, την αξιοποίηση της γεώτρησης της Ευαγγελίστριας προκειμένου αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υδροδότησης της Βάλτας αλλά και της περιοχής του Λαγκουβάρδου. Μάλιστα είχα υποδείξει και πηγές χρηματοδότησης, μεταξύ άλλων και του Ταμείου Ανασυγκρότησης (πρόγραμμα Ελλάδα 2.0).

Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα και φέτος η Βάλτα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης για πλέον του ενός μηνός, μαζί με την αναλγησία των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής. Δεν γνωρίζω να έχει γίνει καν η προετοιμασία για την εκτέλεση του έργου, δηλαδή σύνταξη μελετών και οι αναγκαίες αδειοδοτήσεις.

Χθες 4 Αυγούστου έπεσε στην αντίληψή μου η πρόσκληση του ΥΠΕΝ (2) για την χρηματοδότηση έργων Ύδρευσης από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0». Οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί, αφού η προθεσμία λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου. Επομένως εάν δεν υπήρξε προετοιμασία και σοβαρός σχεδιασμός είναι αδύνατη η υποβολή στο πρόγραμμα και όπως έχω σημειώσει κατ’ επανάληψη, αυτή η Δημοτική Αρχή πάσχει και από έλλειμμα σχεδίου και προγράμματος και για αυτό χάνονται τόσες χρηματοδοτικές ευκαιρίες. Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να χαθεί άλλη μια ευκαιρία για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, δηλαδή την υδροδότηση της Βάλτας και της περιοχής του Λαγκουβάρδου.

Όμως τολμώ να σημειώσω και κάτι ακόμη, ας υποθέσουμε ότι η Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη δεν αξιολόγησε την προτεραιότητα αυτού του έργου, αλήθεια γιατί δεν προετοιμάστηκε για ένα άλλο τεράστιας σημασίας Δημοτικό Έργο, που είναι η Αντικατάσταση του Υδραγωγείου της Κυπαρισσίας με νέες δεξαμενές και σύγχρονο δίκτυο αντικαθιστώντας τους σημερινούς επικίνδυνους αγωγούς του αμιάντου; (Να θυμίσω ότι εμείς στους Γαργαλιάνους έχουμε από τη δεκαετία του ’90 και σύγχρονη δεξαμενή και σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης). Τόσο γρήγορα ξεχάστηκαν οι κραυγές(3) για «ακατάλληλο νερό», για «ποντίκια στις δεξαμενές» και «για αγωγούς από αμίαντο», όπως διατεινόταν ο κ.Λεβεντάκης; Γιατί δυστυχώς έμειναν μόνο οι κραυγές και όπως φαίνεται και η πόλη της Κυπαρισσίας με τους γύρω οικισμούς θα στερηθεί ενός σύγχρονου υδραγωγείου.

(1)( https://www.gargalianoionline.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%ce%b3-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b3/

(2)(https://ypen.gov.gr/wp-content/uploads/2022/08/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%A9%CE%9D-%CE%A5%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%A3%CE%97%CE%A3_%CE%9F%CE%A1%CE%98%CE%97-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9B%CE%97%CE%A8%CE%97.pdf)

(3) (https://best-tv.gr/%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF/)

Σχετικά Άρθρα

11 Σχόλια

  1. Τα γραπτά του Ακη τελικά έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά και αποδομούν τελικά την όποια πολιτική Λεβεντάκη.Διατηρεί και ενημερωμένο αρχείο…Και οι Γαργαλιάνοι έχουν από το 90 αλλάξει το δίκτυο της ύδρευσης;Και η ύδρευση της Κυπαρισσίας περιμένει τον Μπακούρο;

  2. Δυστυχώς κύριε Κατριτση τους βάζεις δύσκολα από ότι φαίνεται δεν έχουν αντιληφθεί της ευθύνες που έχουν αναλάβει με την εκλογή τους στο τιμόνι του Δήμου. Χαμένα προγράμματα που θα έλυναν σοβαρά κ χρονίζοντα προβλήματα του τόπους μας περνούν ανεκμετάλλευτα κρίμα. Εκείνο που εντυπωσιάζει
    είναι αυτό που αναφέρεται ότι από το 90 οι Γαργαλιάνοι έχουν σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης αν δεν κάνω λάθος επι ΔΗΜΑΡΧΟΝΤΙΑΣ σας κ η Κυπαρισσια το 2022 δεν έχει καταφέρει να το αλλάξει κ ούτε πρόκειται από ότι φαίνεται ότι θα γίνει κ τώρα.

  3. Μαγγάκια είπαμε με μέτρο…μη καρφωνομαστε με το …Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει..
    Αφού ποιός καλλιεργεί πια σταφίδα στους Γαργαλιάνους…

    1. Πόση κατάντια, πόση ματαιοδοξία να σχολιάζεις με ψευδώνυμο τα ίδια τα λεγόμενα σου… για να καταλάβετε το ποιόν του ανθρώπου.

  4. Δεν είδαμε ποτέ ανάρτηση κύριε Κατρίτση όσο ήταν δήμαρχος ο συντοπίτης σας….. γιατί άραγε….όσο για σένα Σάιμον έλα να σε κεράσουμε να σου φύγει η πικριλα!!

    1. Αχαχα χαχα χαχα χαχα χαχα χαχα ….
      Πικρές αλήθειες. Τι να πει αφού μαζί τα έλεγαν στις 24-05-2019 23:00 στο μαγαζί του στην έξοδο προς Λεύκη…

  5. Εγώ γιατί να πικραθώ για το Αλιμακι για το Βιολογικό των Γαργαλιάνων που χάνεται για την
    Ύδρευση της Κυπαρισσιας για το βρωμονερι για την ΔΕΥΑΤ για την αγροτική οδοποιία για τους όρκωτους λογιστές για της δικλείδες ασφαλείας για της απευθείας αναθέσεις πικράθητε εσείς τα φιλαράκια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button