ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Άμεση ανάγκη καθαρισμού του παραλιακού μετώπου από την Ελαία μέχρι το Καλό Νερό

Από φερτά υλικά

Να θέσουν ως προτεραιότητα τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου από τη Νέδα έως το Καλό Νερό -μήκους 10 χιλιομέτρων- χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura 2000, η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών caretta- caretta, ζητούν με έγγραφό τους από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αντωνία Μπούζα και τον Δ/ντη Τεχν. Υπηρεσιών Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Γιαννακέα, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλού Νερού κ. Σπύρος Παπαηλίου και ο Τοπικός Εκπρόσωπος της Ελάιας κ. Άρης Σκλάβος.

Στο έγγραφό τους αναφέρουν, «Με προγενέστερα έγγραφά μας, (κάθε χρόνο) σας διευκρινίζουμε την μεγάλη ιδιαιτερότητα της περιοχής μας. Παρακαλούμε την υπηρεσία σας όπως προβεί εγκαίρως στον καθαρισμό της παραλίας μας, με τα ειδικά μηχανικά μέσα που διαθέτει κυρίως μέσα στο μήνα Απρίλιο 2019 έως αρχές Μαίου, από τα σκουπίδια που έχουν μεταφερθεί από τα δύο ποτάμια της Νέδα και του Αρκαδικού, και του Ιονίου πελάγους λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και ακραίων πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν και φέτος στην περιοχή της Ελαίας έως Καλό Νερό Μεσσηνίας, μεταφέροντας τεράστιους όγκους από κορμούς δένδρων, κλαδιών, μεγάλες ρίζες καλαμιών και άλλων φερτών υλικών».

«Όλα αυτά πρέπει να προλάβουν να γίνουν πριν ξεκινήσει η ωοτοκία των caretta caretta η οποία αρχίζει από τις αρχές εκάστοτε Μαΐου έως τέλη Αυγούστου, αποφεύγοντας έτσι τις συνέπειες επιβολής προστίμων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού», καταλήγει το έγγραφο.

*φωτό αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button