Οικονομία

Άνοιξε η ηλεκτρονική υπηρεσία για το μητρώο επιχειρήσεων

Η υπηρεσία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η υπηρεσία βρίσκεται στον ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις»- «Φορολογικές Υπηρεσίες»).

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, με τη χρήση της υπηρεσίας τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες, προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στόχος η προστασία των φορολογουμένων και η διασφάλιση των συναλλαγών με την καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για ουσιαστική αναβάθμιση προϊσχύουσας παρεμφερούς υπηρεσίας που συνίσταται στην επικαιροποίηση των όρων χρήσης και τον εμπλουτισμό με νέες δυνατότητες, όπως το καθεστώς ΦΠΑ και η προβολή ιστορικού, ενώ περιλαμβάνει επίσης απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την βοήθεια των χρηστών.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για βασικά στοιχεία μητρώου και όχι στοιχεία εισοδημάτων ή άλλου τύπου οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button