Τοπικά Νέα

“Άνοιξε” η κουβέντα για τον Κυπαρισσιακό στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Την Επικαιροποίηση της με αριθ.273/2018 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: έγκριση της αριθ. 26/2018 Α.Ε.Π.Ζ με θέμα: «Υποβολή αιτήματος  στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαική Ένωση για την απαλλαγή της περιοχής της Δυτικής Τριφυλίας από τις δεσμεύσεις, απαγορεύσεις και αποκλεισμούς που απορρέουν από τον χαρακτηρισμό της θαλάσσιας χελώνας caretta-  caretta, ως είδος προτεραιότητας που χρήζει αυστηρής προστασίας», αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Κατά ψήφισε ο Σαράντος Κουκούμης ο οποίος ανέφερε πως αν αρθούν τα μέτρα προστασίας χωρίς περιβαλλοντικές μελέτες τότε θα σημάνει την καταστροφή και για το περιβάλλον αλλά και τις όποιες άλλες δραστηριότητες ήπιας μορφής.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης σημείωσε πως είναι υπέρ των επενδύσεων αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, φέρνοντας το παράδειγμα της Ζακύνθου όπου «συνυπάρχουν» η τουριστική ανάπτυξη και οι χελώνες, τονίζοντας πως η περιοχή του Κυπαρισσιακού παραμένει αναξιοποίητη, όταν στην περιοχή της Πυλίας υπάρχει «οργασμός» έργων.

Στόχος μας είναι η συνύπαρξη αρμονική ανθρώπων και χελωνών, είπε ο Σωτήρης Μπακούρος, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση η υπερευαισθησία που δείχνουν κάποιες ΜΚΟ δεν αναλογούν σε αυτό που ζητάνε, φέρνοντας το παράδειγμα του γαϊδουριού που έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αγροτική παραγωγή και τώρα έχει εξαφανιστεί. «Μην εξωθούμε τα πράγματα στα άκρα, να γίνουν επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Μπακούρος.

Υπέρ της επένδυσης τάχθηκε και ο Παναγιώτης Τσίγγανος, ο οποίος σημείωσε πως ήταν υπέρ και παλιότερα και τώρα βλέπει πως γίνονται περισσότεροι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν την άποψη, προτείνοντας να γίνει μια βαθιά συζήτηση για το θέμα της επένδυσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς σημείωσε πως τέτοιου είδους επενδύσεις φέρνουν χρήματα στην περιοχή.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η επικαιροποίηση της με αριθ.273α/2018 με θέμα: Άσκηση Αιτήσεως Ακυρώσεως του από 17-09-2018 Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «χαρακτηρισμός του Κυπαρισσιακού Κόλπου και της Ευρύτερης περιοχής του ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης» ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου στην απόφαση έγινε η αλλαγή εκπροσώπου (Λεβεντάκης αντί Κατσίβελα).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button