Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Άρδευση έως 40.000 στρεμμάτων στην Πυλία με το Μιναγιώτικο φράγμα

Ολοκληρώνεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο του Μιναγιώτικου φράγματος και των αρδευτικών δικτύων στην περιοχή της Πυλίας. Έργο που, σύμφωνα με ενημέρωση που έκαναν οι μελετητές σε ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο της Πύλου, θα έχει τη δυνατότητα να αρδεύσει μέχρι 40.000 στρέμματα αγροτικής γης…

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου, Δημήτρη Καφαντάρη, ενώ από τους μελετητές μίλησε ο Δημήτρης Ζιώγας.

Ο Δήμος σημειώνει ότι «ο Δ. Ζιώγας παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους τη μελέτη του έργου, αναφέρθηκε στη δυνατότητα άρδευσης περί των 40.000 στρεμ. γεωργικής γης, γεγονός που θα ενισχύσει αισθητά την παραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στην παρουσίαση, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θεόδωρος Χαραμαράς, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της ΔΕΥΑΠΝ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕ Πελοποννήσου Μιχάλης Αντωνόπουλος και Δημότες Πύλου-Νέστορος, έγιναν στον μελετητή προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του έργου και τη διευκόλυνση των αγροτών. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ζήτησε την  εξασφάλιση της δυνατότητας ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Λαχανάδας, Φοινικούντας και Μηλίτσας, των οποίων οι πηγές θα κατακλυσθούν εντός της λεκάνης του φράγματος από το εν δυνάμει έργο. Επιπλέον προτάθηκε η επέκταση του δικτύου προς την Τ.Κ. Αμπελόκηπων και η εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των αγροτικών οδών, τμήματα των οποίων, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, επίσης κατακλύζονται εντός της λεκάνης του φράγματος.

Η έγκριση της ΜΠΕ του εν λόγω έργου πρόκειται να μπει ως θέμα σε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος τόνισε τα εξής: «Έργα τα οποία διασφαλίζουν την προοπτική της γεωργικής ανάπτυξης της περιοχής μας θα είναι για εμάς πάντα σημαντικά. Ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button