ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευση

Άρθρο του Γιάννη Γκόνη με τίτλο: «11 του Σεπτέμβρη – Πρώτο κουδούνι στα σχολεία»

05


Το πρώτο κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί ήταν στις θέσεις τους για να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Τα βιβλία από την πρώτη μέρα στις τσάντες των παιδιών. Αν αυτό σήμερα μας φαίνεται αυτονόητο, δεν ήταν για πολλά χρόνια που φτάναμε Νοέμβρη για να έρθουν όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.

Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, υπήρξε η μεγαλύτερη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Συνολικά προσελήφθησαν 15.371 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι/ες, καθηγητές/τριες. Να επισημάνουμε, βέβαια, ότι πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος παραμένει η στελέχωση των σχολείων με μόνιμους/ες εκπαιδευτικούς.

Δόθηκε, επίσης, ιδιαίτερο βάρος στη στελέχωση, με εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και ειδικότητες, των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Επεκτείνεται, για πρώτη φορά, ο θεσμός του Ολοήμερου προγράμματος και στα ολιγοθέσια σχολεία (μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια) και τροποποιείται το πρόγραμμά τους ώστε να μπουν νέα  αντικείμενα  (Πληροφορική, Αγγλικά, Φυσική Αγωγή κ.ά.) με τις αντίστοιχες ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε, επίσης, στην κατανομή της τρίτης δόσης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, 13.000 καθαρίστριες εργάζονται από την 1η του Σεπτέμβρη για τη καθαριότητα των σχολείων.

Σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, είναι το γεγονός ότι 6.000 παιδάκια προσφύγων, σε όλη την Ελλάδα, θα ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αν θέλουμε, όμως, τα σχολεία μας να λειτουργούν καλά και να παρέχουν ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο και οι μαθητές και μαθήτριές μας να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους μαθητές και τις μαθήτριες άλλων περιοχών πρέπει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων αλλά και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς, όπως πληροφορούμαστε από τον Τύπο, υπάρχουν πολλά προβλήματα που δεν λύθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι ένα Δημόσιο Σχολείο που θα παρέχει στους μαθητές γνώση, θα καλλιεργεί  δεξιότητες και θα αναπτύσσει αξίες. Ένα σχολείο δημιουργικό και χαρούμενο , ένα σχολείο ανοιχτό και δημοκρατικό.

Καλή σχολική χρονιά

Γιάννης Γκόνης

Σχετικά Άρθρα

13 thoughts on “Άρθρο του Γιάννη Γκόνη με τίτλο: «11 του Σεπτέμβρη – Πρώτο κουδούνι στα σχολεία»”

    1. άσε κατά μέρους τις απορίες και δες τι γράφει. Έχεις φυσικά κάθε δικαίωμα να διαφωνείς αρκεί να μάθουμε το που διαφωνείς.

     1. Να πω μπράβο ρε τύπε στο ότι γίνονται τα αυτονόητα;;; Μην κάνουμε σημαία κάποιες εξαιρέσεις και υποδεχόμαστε με τυμπανοκρουσίες τα αυτονόητα!!

     2. Α/ Αν θες να συνεχίσουμε το διάλογο, τα ΄΄ρε τύπε΄΄ στις παρέες σου.
      Β/ για τα αυτονόητα που φτάσαμε σε σημείο να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν, μπορείτε να πείτε ένα μπράβο τουλάχιστον σε αυτούς που τα επανέφεραν στην καθημερινότητα παιδιών και δασκάλων.

     3. Σε τι να πω μπράβο, στο ότι έπραξαν το αυτονόητο; Το bro σε καλύπτει; Έλα τώρα ,τσάκισαν τους πάντες και τα πάντα με την φορολογία και δίνουν αυξήσεις σε εργαζόμενους στης ΕΡΤ και ΔΕΗ και εσύ παλαμοκροτείς που πήγαν δάσκαλοι και βιβλία στα σχολεία; Το σανό με την ρέγουλα αγαπητέ

     4. το bro είναι μια χαρά…
      Η φορολογικοί συντελεστές παραμένουν υψηλοί καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές, θα το δεχτό γιατί είναι η αλήθεια bro,αλλά για τα μεγάλα εισοδήματα. Γνωρίζεις πολλούς που δηλώνουν πάνω από 20.000 καθαρά; Σε αυτούς όντως οι συντελεστές είναι μεγάλοι στους κάτω από τα 20.000, έστω και λίγο, το 2% είναι μικρότερο. Το κακό είναι ότι στα 7 χρόνια σκληρής λιτότητας ο κόσμος, που πληρώνει το μάρμαρο έχει εξαντληθεί. Αυτός ο κόσμος, γιατί υπήρχαν και υπάρχουν δυστυχώς ακόμα και τώρα κάποιοι που δεν πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε την κριτική μας για να κάνουν οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί καλύτερα τη δουλειά τους.
      Τα ίδια ισχύουν και για τις ασφαλιστικές εισφορές όσων αφορά τους συντελεστές. Υπάρχουν όμως κλάδοι που πληρώνουν ακόμα και έτσι λιγότερα πχ ελεύθεροι επαγγελματίες με χαμηλούς τζίρους. Όταν έχει φτάσει ένας άνθρωπος να πληρώνει 450 ευρώ το μήνα με μηδενικό εισόδημα το βλέπεις δίκαιο bro; Ήταν ένα σύστημα που οδήγησε 300.000 κόσμο στον ΟΑΕΕ εκτός ασφάλειας, το γνωρίζεις; Πάνω από 23 δις εκκρεμείς ασφαλιστικές εισφορές αυτό παρέλαβαν οι Καρανίκες όπως θες υποτιμητικά να τους λες, εκτός αν προτιμάς Παπασταύρους; (είχαμε και από αυτούς βλέπεις).
      Να ήταν μόνο αυτό θα ήταν καλά αλλά δεν είναι δυστυχώς. Η ρεμούλα όλων αυτών σε όλα τα επίπεδα με κάνει όντως γραφικό με το να πανηγυρίζω για τα αυτονόητα. Αλλά βλέπεις bro μετά από τόσο πόλεμο που έχουμε δεχτεί υπάρχει η ανάγκη από κάπου να πιαστούμε για να συνεχίσουμε.
      Σε τι; Στα δικά σου και τα δικά μου αυτονόητα ρε bro που γίνονται έστω και σε μικρό βαθμό αν το θες. Στο βαθμό που μας επιτρέπουν αυτοί που μας κάνουν δυστυχώς ακόμα κουμάντο.
      Δεν θα ξεχάσω εγώ αυτούς που έφεραν την χώρα μου σε αυτό το σημείο bro. Θα συνεχίσω λοιπόν την κατανάλωση ΄΄σανού΄΄ όταν με βοηθά στο να μην αποκτήσω μνήμη χρυσόψαρου…

     5. Και σαν αντίδοτο αυξήθηκαν πάνω από 100% οι εισφορές των αγροτών καθώς και η φορολογία τους. Για να τα λογαριάσουμε, 23% εφορία, προκαταβολή φόρου στο 100%, αύξηση εισφορών στο εφκα, αν είναι και ελαιοπαραγωγός 13% στο εργοστάσιο.Και για την συγκομιδή ….Χαράς ευαγγέλια ε;; Και ασφαλώς έχουν οι πρώην κυβερνήσεις ευθύνη για ότι συνέβαινε, αλλά και η παρούσα για ότι συμβαίνει τώρα, εκτός από Παπασταύρους υπήρχαν και Φωτόπουλοι και Καλφαγιάννηδες ή αυτοί πέρασαν από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ ,βλέπε σύριζα.Να υποθέσω ότι είναι λογικό να παίρνουν αυξήσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι την στιγμή που εκατοντάδες βγαίνουν στην ανεργία στον ιδιωτικό τομέα ε; Η μήπως το κράτος παράγει και έχει κερδοφορία οπότε είναι λογικό να δίνει αυξήσεις;; Αλήθεια πες μου τι διαφορετικό έκανε οι τωρινοί από τους προηγούμενους;; Βάφτισαν τα μέτρα αριστερά και δεν άνοιξε μύτη, κι ας πέρασαν πολύ χειρότερα μέτρα. Αλήθεια από τις περιβόητες λίστες που είχαν γίνει σημαία πόσα εισέπραξε το κράτος και πόσοι μπήκαν φυλακή;; Καλύτερα να δούμε πόσοι βγήκαν….Συμφωνώ να μην ξεχάσουμε ποιοι μας έφεραν ως εδώ αλλά εγώ δεν θα ξεχάσω ποιοι μας πήγαν πιο κάτω

     6. Για τα φοροεισπρακτικά έχω άλλη άποψη όχι στον αν οι συντελεστές είναι μεγάλοι εκεί συμφωνούμε αλλά στο ποιοί επιβαρύνονται περισσότερο.
      Όσο αφορά τους συνδικαλιστές που λες εκπροσωπούν εργαζόμενους που τους εκλέγουν καλώς ή κακώς συμφωνείς ή διαφωνείς προστατεύουν τα συμφέροντα των σωματίων τους. Αν με ρωτάς αν τους γουστάρω σου απαντώ όχι. Δεν είναι στο χέρι μου όμως να τους αλλάξω γιατί δεν δουλεύω σε κανένα από τα δύο μαγαζιά.
      Για τις αυξήσεις που λες δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάποια αύξηση αν και δεν είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε αύξηση γίνετε γενικά. Αν έχεις γνώση κάτι σε αυτό, πηγή οδό και αριθμό, για να ξεκαθαρίζουμε ένα ένα τα θέματα γιατί από σπέκουλα άλλο τίποτα τα 2 τελευταία χρόνια.
      Γράφεις για τα κακώς κείμενα αυτής της κυβέρνησης δεν είδα να γράφεις τίποτα για αυτά που έχει καταφέρει. Για να καταλήξεις και συ στο σύνηθες αφήγημα των ΜΜΕ ότι και αυτοί »ίδιοι» είναι, βάφτισαν τα μέτρα αριστερά και δεν ανοίγει και καμιά μύτη ρε γ@#το κτλ κτλ κτλ. Πάμε ένα ένα λοιπόν και ας αρχίσουμε από τα κακώς.
      Το τρίτο κατά την γνώμη σου χειρότερο μνημόνιο έχει μέτρα λιτότητας λιγότερα κατά 20 δις ευρώ πολύ εύκολα βγάζεις αυτό το νούμερο αν δεις τα ΠΠ που είχαν υπογράψει οι πριν με τους »ίδιους». Συγκεκριμένα είχαν συμφωνήσει σε πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ για το 2015, 3,5% για το 2016, ενώ από το 2017 τα νούμερα ήταν δυσθεώρητα, αφού έφταναν το 4,6% του ΑΕΠ (9,423 δισ. ευρώ έναντι στόχου 9,312 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ) το 2017 και 5,3% του ΑΕΠ (11,585 δισ. ευρώ έναντι στόχου 9,108 δις. ευρώ ή 4,2% του ΑΕΠ) το 2018. Αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν γ@#το να γίνουν αριθμοί γι΄αυτό ας πάμε παρακάτω.

      Μέσα λοιπόν σε αυτή την δίνη των μέτρων που μας έχουν επιβάλει είχαμε:
      α/2.500.000 ανασφάλιστους που τώρα με τους »ίδιους» έχουν τουλάχιστον δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν τους έρχεται το μπουγιουρντί από την εφορία πλέον.

      β/Κατάργηση 5ευρου και για πρώτη φορά από την έναρξη αυτής της λαίλαπας είχαμε ένα μικρό βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους από το πλεόνασμα του προυπολογισμού 970.000.000 ευρώ. Θυμάσαι πια ήταν η στάση των »ίδιων» σε αυτό το βοήθημα?

      γ/Δωρεάν μεταφορά στον ΟΑΣΑ για ανήλικους, ανέργους και ΑΜΕΑ πλέον και στον ΟΑΣΘ. Γνωρίζεις τι παιζόταν σε αυτόν τον κρατικοδίαιτο οργανισμό bro ή δεν;

      δ/Επίδομα αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που προφανώς κάποιοι τους έφτασαν σε αυτή την κατάσταση.

      ε/Μείωση ανεργίας (από 27,9 τον Δεκέμβριο του 14 στο 21 τoν Ιούλιο του 17)

      ζ/Για πρώτη φορά μετά από 30 περίπου χρόνια είδαμε κυβέρνηση να λέει στους μιντιάρχες ‘ότι πρέπει να πληρώσουν και αυτοί, όπως και όλοι οι άλλοι κοινοί θνητοί, για τις άδειες που κατέχουν. Οι πριν δεν μπορούσαν να προφέρουν ούτε το όνομά τους. Παρά τις τρικλοποδιές θα πληρώσουν και θα είναι μέρα μεσημέρι.

      η/Χώροι που ενώ είχαν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα επέστρεψαν στους δήμους υπέρ των τοπικών κοινωνιών(Λιπάσματα Δραπετσώνας,λιμάνι Πατρών,τμήματα του ΟΛΘ κτλ).

      θ/Τελείωσαν οδικοί άξονες σε όλη τη χώρα που είχαν σταματήσει με νέες καλύτερες συμβάσεις για το δημόσιο.

      ι/Προσφυγικό. Εδώ από την ρυμούλκηση στο Φαρμακονήσι της κυβέρνησης Σαμαρά που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων έχουμε τώρα από τους »Ίδιους» μια διαχείριση του προβλήματος που δεν με κάνει να τρέπομαι για την χώρα μου. Προβλήματα και ελλείψεις πολλά, αλλά μια χρεοκοπημένη χώρα έκανε και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αν στη θέση του Μουζάλα ήταν κανένας Άδωνις τι αποτελέσματα θα είχαμε.

      κ/Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας ανθρώπων που είχαν μάθει να μη πληρώνουν αυτά που μέχρι χθες οι πριν τους τα πρόσφεραν με εγγύηση »αέρα κοπανιστό». Τι να τη κάνω τη φυλακή ρε bro για δαύτους? Τα λεφτά που μας πήραν τόσα χρόνια θέλω να πάρω και το κάνουν. 300.000.000 από λίστες έως τώρα και κάποιοι εξ αυτών πρόστιμα για άλλα αδικήματα. Θες ονόματα? Κοντομηνάς 74 μύρια Ψυχάρης 52 κτλ. Ρε bro από που λες να μαζεύουν έσοδα για να μην είναι όλα μείον από τον κοσμάκι που έχει στραγγίσει τόσα χρόνια? Από μείωση δαπανών εκεί που πρέπει και κάποιοι από αυτούς που δεν πλήρωναν πλέον πληρώνουν. Γι’ αυτό και έχουν λυσσάξει και δεν θα ακούσεις λέξη από τα πρόστιμα που τρώνε στα τσοντοκάναλά τους.

      λ/Μετακλητοί.Εδώ bro η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έφτασαν να ζητούν το λόγο από τον Βερναρδάκη γιατί είχε τρεις μετακλητούς όταν στο ίδιο υπουργείο ένα χρόνο πριν ο Κούλης είχε 53. Ακόμα και τώρα που γράφω αυτό το κατεβατάρι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει περισσότερους μετακλητούς από την κυβέρνηση.Θα το κάνει μάλλον για να μειωθεί κι άλλο η ανεργία. Αλλά ξέρω, εσένα σε χαλάει ο Καρανίκας…

      μ/Υγεία-Παιδεία. Από το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων.Από τις απολύσεις γιατρών δασκάλων και απλών εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς η εικόνα δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο. Άνοιξαν Νοσοκομεία και Σχολεία.Προσλήψεις γίνονται για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια.Σταμάτησαν τις εργολαβίες και αύξησαν μισθούς στους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους στην καθαριότητα και την τροφοδοσία με κέρδος στους προυπολογισμούς κάθε ιδρύματος. Έβαλαν τάξη στην ιατροφαρμακευτική δαπάνη.

      ν/Φορολογία. Υπερβολικά μεγάλη? Ναι τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Ταξική επίσης και δεν με χαλάει καθόλου γιατί βρε bro το 22% είναι μικρότερο του 26% τι να κάνουμε τώρα αυτό δεν αλλάζει όσα και να λένε οι Σκάιδες πρωί μεσημέρι βράδυ. Όταν θες να πιάσεις ένα ποσό από την φορολογία θα μπορούσες να βάλεις όπως και οι πριν ένα 26% για όλους και καθάρισες. Οι »ίδιοι» λοιπόν κατεβάζουν τον συντελεστή για τους μικρούς και το ανεβάζουν στους »μεγάλους». Να καταλάβω τώρα τον »μεγάλο» να σκυλοβρίζει γιατί όντως του παίρνουν πολλά, με αυτόν που πληρώνει λιγότερα σε σχέση με πριν τι να κάνω πες μου?

      ξ/ΟΤΑ. παράταση στις συμβάσεις ζήτησε ο Σκουρλέτης μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό στους δήμους για να σταματήσει η ομηρεία αυτών των ανθρώπων τόσα χρόνια και εκτός του ότι το ελεγκτικό συνέδριο το έκρινε παράνομο όλη η αντιπολίτευση έπεσε να τον φάει.

      ο/Δασικοί Χάρτες. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά όσοι το ακουμπούσαν έκανε τζιζζζ. Κτηματολόγιο χωρίς δασικούς χάρτες ΝΟ. Θα μπορούσα να σου πω το νούμερο που θα έχουμε σαν πρόστιμο αν μέχρι το 2020 δεν έχουμε κτηματολόγιο και να μην έγραφα τίποτε άλλο αλλά επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό θέμα για τον τόπο μας ας γράψω 2-3 πραγματάκια.
      Γιατί φωτογραφίες του 45 και όχι του 70? έτσι λένε οι περισσότεροι. Νόμος του Συντάγματος μας είναι θα πρέπει να τον αλλάξουμε. Αλλά μέχρι να αλλάξουμε αυτό τον νόμο που θα μας πάρει κάποια χρόνια καλύτερο θα ήταν να λύναμε τα προβλήματα που μας δημιουργεί. Η κατάσταση που επικρατούσε έως τώρα ήταν ο γνωστός του γνωστού και τσουπ οικοπεδάκι στις παραλίες και στα βουνά. Υπάρχουν αυτοί τους ξέρουμε όμως υπάρχουν και άνθρωποι που πληρώνουν δάνεια που τους τα βγάζουν πλέον δασικά.Οι αποχαρακτηριμένοι ήδη δεν θα πληρώσουν μία γιατί είπαμε ο γνωστός του γνωστού.Το ίδιο πρέπει να γίνει και γι’αυτούς που αγόρασαν γη μέσω τραπεζών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους χάρτες.
      Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν συμβόλαια δασικών εκτάσεων που για να αποχαρακτηρισθούν πριν θα έδιναν το πεσκέσι εφάπαξ στο γνωστό του γνωστού τώρα θα το δώσουν στο κράτος με δόσεις. Υπάρχουν όμως και συμπολίτες μας που έχουν καταπατήσει δασικές εκτάσεις και συνεχίζουν να το κάνουν.Δυστυχώς οι εκπτώσεις που κάνει και αυτή η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα με βρίσκει αντίθετο.
      Παρεμπιπτόντως οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Μεσσηνία σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία το 45 ήταν περισσότερες σε σχέση με του 70 και το πρόστιμο είναι 20.000.000.000 γιούρο…
      Υπάρχουν και άλλα ευτυχώς αλλά κουράστηκα. Α κάτι τελευταίο. Έξω από το υπουργείο οικονομικών πριν από λίγα χρόνια ήταν κάποιες γυναίκες που αντιστάθηκαν Μ Ο Ν Ε Σ τους. Το τι κακοήθειες ακούστηκαν από τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής μπορεί να τα θυμάσαι και εσύ. Λοιπόν επειδή κάποια πρώην συντρόφια μου έμειναν μόνο στις χαιρετούρες σε λόγια συμπάθειας και παρηγοριάς. Όσα γ@#να λεφτά να μου βάζει ο Τσακαλώτος να πληρώνω, σε κάθε λογής φόρους, δεν με πειράζει αρκεί να μην τις ξαναδώ εκεί. Τους το χρωστάω για όλα τα παραπάνω και βάλε… bro.

 1. μήτε δάφνες μήτε τσουκνίδες διεκδικώ φίλε Δημήτρη. Αυτό που αποζητώ είναι η αλήθεια, με λάθη – παραλήψεις αλλά η αλήθεια. Το τι έχουν γραφτεί και ακουστεί τα 2,5 τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω λιγότερο από τραγικά.
  Ο καθένας μας μπορεί να έχει διαφορετική κρίση για το ίδιο γεγονός αρκεί η πηγή της ενημέρωσής του να είναι αξιόπιστη(με τα σημερινά ΜΜΕ τράβα γύρευε δηλαδή).
  Για το πρώτο με τον Άδωνις που γράφεις έχεις δίκιο απλά η διαφορά είναι σαν την ταινία με τον Βέγγο έμπαιναν δωρεάν αλλά πλήρωναν με το έβγα. Για ψάχτω καλύτερα ή μάλλον ρώτα έναν ανασφάλιστο που είχε την ατυχία να νοσήσει.
  Β. καταργήθηκε βρε bro αυτό δεν αλλάζει αυτό που άλλαξε είναι ότι αυξήθηκε η υγειονομική περίθαλψη από 4% στο 6% και το κόστος είναι λιγότερο για κάποιον που πάει συχνά σε δημόσια ιδρύματα.
  Γ. Επειδή σε κόβω για έξυπνο παλικάρι έχεις πέσει σε λούμπα. ΜΜΜ δωρεάν για άνεργους-ανήλικους-ΑΜΕΑ. Επίδειξη ταυτότητας και δεν την κάνεις από τα παράθυρα πλέον.
  Δ. Δεν γράφω για τα πρόστιμα που θα τρώγαμε αν δεν τελείωναν στην ώρα τους αλλά μόνο για την επαναδιαπραγμάτευση του Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών και παραχωρησιούχων. Συγκεκριμένα:
  Στην «Ολυμπία Οδό»: 171.834.000 ευρώ. Στην «Ιόνια Οδό»: 230.240.000 ευρώ. Στον Ε 65: 137.403.000 ευρώ. Στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας»: 225.000.000 ευρώ. ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ : 764.477.000 ευρώ.
  Ε. 300 εκατομμύρια προσφορά το 2013 μάλιστα,με το ΤΑΙΠΕΔ να λέει ότι τέτοια προσφορά δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα εγώ ποιον να πιστέψω για πες μου? Τον Θέμο? τα Παραπολιτικά του Μαρινάκη? Ή τον Σκαϊ του Αλαφούζου? Όπως και να έχει όμως είναι από τα δύσκολα θέματα που έπρεπε να λυθούν. Το πρόστιμο που μας είχαν βάλει οι «εταίροι μας» ήταν βλέπεις μεγάλο και τα 750.000.000 δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε εδώ που έχουμε φτάσει. Το ήθελαν το πήραν και αυτό όπως και άλλα. Τουλάχιστον κρατήσαμε το δίκτυο.
  Ζ. Έχεις κόλλημα και συ με τον Καρανίκα όπως και πολλοί άλλοι από ότι βλέπω στα νέτια. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά για να τον κρίνω, διαβάζω κάποια πράγματα που γράφει, σε μερικά συμφωνώ σε άλλα όχι αλλά δεν μπορώ να κρίνω τους λόγους που τον έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός για σύμβουλό του. Παραμένει το ερώτημα αν και δεν έχω ψάξει για το κόστος των 53 μετακλητών του Κυριάκου. Πόσο λογικό είναι να εγκαλείς κάποιον που έχει 3 συμβούλους στο ίδιο υπουργείο όταν εσύ είχες 53?
  Η. Για το προσφυγικό δεν σου γράφω τίποτα για συγκρίσεις με τους πριν(κακώς το έκανα και πιο πάνω). Μακάρι σύντομα να βρεθεί μια λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους και να πάνε εκεί που θέλουν αν και το βλέπω δύσκολο.
  Θ. Άσε μας ρε bro που μου απαντάς και σε αυτό. Όντως έχει μαζέψει καρπαζιές αξίας περίπου 90 εκατ. ευρώ για τέλη χρήσης συχνοτήτων και φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που έχουν καταβάλει οι ιδιοκτήτες των καναλιών της χώρας, από την αρχή του 2015 ως σήμερα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Είναι φυσικά ένας φόρος που αν και είχε ψηφιστεί δεν είχε καταλογιστεί επί των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το στασίδι βλέπεις φίλε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων και το λιβάνισμα πρωί μεσημέρι βράδυ μας κόστιζε ακριβά. Αλλά ξέρω είναι πολλά τα 36 ευρώ το χρόνο για την ΕΡΤ (στα δι@λα).
  Ι. Όπου μας συμφέρει βγάζουμε Εργάνη όπου όχι ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ορέ bro? Αρκεί να φανεί ότι δεν κάνουν και αυτοί τίποτα? Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα λοιπόν, αφού το θες έτσι, το παλεύουν για να επανέλθει η κανονικότητα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. ΆΛΛΟΙ είχαν και έχουν αντίθετοι άποψη. Το πήγε η »μικρή» στην δεύτερη αξιολόγηση δεν πέρασε πάει για μετά το τέλος του προγράμματος δυστυχώς και αυτό.
  Τώρα για τα τελευταία που έγραψες δεν μου προκαλεί μεγάλη έκπληξη πλέον. Η «συννεφούλα» μας πήγε όμορφα ταξίδια για αρκετό καιρό. Κάποιοι επέλεξαν να πέσουν από αυτή και να σκοτώσουν την επαναστατική τάση μέσα τους. Στη ζωή ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις που στο «τέλος της ημέρας» θα κριθούν αν ήταν σωστές ή λάθος.

  1. Bro έχεις σε όλα δίκιο, ικανοποιημένος;; Το να συζητώ μαζί σου είναι σαν να μιλάω με 80χρονο κομμουνιστή , αρτηριοσκλήρωση!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.