Αγροτικά

Άρχισαν να σαρώνουν τα Ελληνικά ελαιόλαδα οι Ιταλοί ελλείψει μεγάλης σοδειάς

Έκλεισε συμφωνία για την πώληση 300 τόνων έξτρα παρθένου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων ενημερώνει με σχετική του ανακοίνωση τους παραγωγούς πως αποδέχτηκε τη προσφορά της εταιρείας Alta Maremma για την αγορά 300 τόνων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στην τιμή των 4,90 ευρώ το κιλό.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την περσινή πλέον σεζόν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιγιών Μάνης, δίνοντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην τιμή των 4,085 ευρώ το κιλό. Το ελαιόλαδο οξύτητας 0,21 έκλεισε επίσης η Alta Maremma, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΑΣ κ. Ιωάννης Χατζηχαραλάμπους.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Παλαιοπαναγιάς Λακωνίας προχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου σε μια μεγάλη πράξη πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου, με Ελληνική εξαγωγική εταιρεία, στην τιμή των 4 ευρώ ανά κιλό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο, εσοδείας 2021-2022 αγόρασε η εταιρεία Αγροβίμ.

Μεγάλη μείωση παραγωγής στην Ιταλία δείχνουν τα πρώτα στοιχεία λέει το Ismea

Σε έκθεσή του, που εξέδωσε τις προηγούμενες ημέρες, το Ινστιτούτο Ismea υπογραμμίζει πως οι πρώτες εντελώς προσωρινές ενδείξεις για την ελαιοκομική εκστρατεία προμηνύουν μια όχι και τόσο… άφθονη σοδειά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μετά από μήνες ξηρασίας, πολλοί από τους ταμιευτήρες της χώρας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες νερού άρδευσης. Πιο σίγουρες εκτιμήσεις, συνεχίζει το Ismea, θα παραουσιάσει το Ismea ως συνήθως εντός του Οκτωβρίου, μόλις αρχίσουν να καταφθάνουν τα πρώτα στοιχεία για τις ελαιοπεριεκτικότητες και τις αποδόσεις από τα ελαιοτριβεία της χώρας.

agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button