Τοπικά Νέα

Έκκληση για την προστασία των Κοντοβουνίων και εθελοντική δράση για την πρόληψη πυρκαγιάς

Μέσα από την ενασχόληση μας για την προβολή των χωριών που υπάγονται στην ευρύτερη περιοχή των Κοντοβουνίων εκτός από τις φυσικές ομορφιές εντοπίσαμε και προβλήματα που απασχολούν τόσο τους κατοίκους αλλά και όσους έχουν αναπτύξει δεσμούς με αυτά. Τη συγκεκριμένη περίοδο μας προβληματίζει  έντονα ο κίνδυνος πυρκαγιάς που θα αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αν προκύψει καθώς το ανάγλυφο της περιοχής έχει ιδιαιτερότητες που αποδίδουν μεν  ομορφιά παράλληλα όμως  διέπεται από πλούσια βλάστηση που αγκαλιάζει και πολλά χωριά και οικισμούς. Επειδή η πρόληψη είναι χρησιμότερη από την καταστολή κάνουμε έκκληση προς τους συμπολίτες να δρουν εθελοντικά και εποπτικά το κρίσιμο αυτό διάστημα. Μέσα από τον φορέα «Στην ομορφιά που χάνεται» έχουμε δημιουργήσει ομάδα εθελοντικής συνδρομής που κατά τακτά διαστήματα μέσα από περιηγητικές αποστολές αναλαμβάνει και την εθελοντική επιτήρηση της περιοχής. Κάνουμε έκκληση σε όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Κοντοβουνίων να συστρατευθούν   στην προσπάθεια της πρόληψης  από μια καταστροφική πυρκαγιά που θα αποτελέσει βαθύ πλήγμα στα δεκάδες χωριά και την φυσική υπόσταση της περιοχής.  Είναι υπόθεση όλων μας.

Γιώργος Σταθόπουλος-Γιάννης Λάσκαρης

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. καλησπερα!! επειδη λατρευω ολη την περιοχη των κοντοβουνιων απο το Μανιακι εως την Μεγαλη Βρυση και απο την Μαλη εως τον Αριστομενη!!
    ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!! ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ?
    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
    ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ -2763023366

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button