Αγροτικά

Έλεγχοι σε όλη τη χώρα στα φορτηγά με τα οποία διακινούνται αγροτικά προϊόντα

Ελέγχους στα φορτηγά οχήματα διακίνησης νωπών φρούτων και λαχανικών, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στις 29 Μαΐου 2018, στον κεντρικό επιβατικό λιμένα Πειραιά πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό του  Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ) έλεγχοι σε φορτηγά οχήματα διακίνησης νωπών φρούτων και λαχανικών.

Ελέχθησαν 14 φορτηγά οχήματα μεταφοράς εκ των οποίων τα 10 αφορούσαν σε φορτηγά οχήματα μεταφοράς νωπών φρούτων και λαχανικών.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, κατασχέθηκαν προϊόντα ενώ διερευνώνται περεταίρω υποθέσεις που εμπίπτουν στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Οι λεπτομέρειες επί των ευρημάτων θα ανακοινωθούν απολογιστικά μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Ο έλεγχος αποτελεί μέρος μιας σειράς ελέγχων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε όλη τη επικράτεια  υπό το συντονισμό το ΣΥΚΕΑΑΠ σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ελεγχθεί η συμμόρφωσή των αγροτικών προϊόντων τόσο με την κοινοτική όσο και με και εθνική νομοθεσία.

Στους ελέγχους συμμετείχαν κλιμάκια από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, την διεύθυνση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αττικής, την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, την υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) και το Β΄ Τελωνείο Πειραιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.