Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Έναρξη για το Φεστιβάλ Κορώνης 2021

Το Φεστιβάλ Κορώνης 2021 ξεκινά σήμερα Σάββατο με ένα “Classical music evening” στις 9 μ.μ. Εκεί θα ακουστούν έργα των Schubert, Mozart, Borodin, Mendelssohn και άλλων. Οι Alkyona quartet είναι οι: Emma Purslow (βιολί, βιόλα), Marike Kruup (βιολί), Raquel Lopez Bolivar (βιόλα), Jobine Siekman (τσέλο).

Την Τρίτη 8 Ιουνίου ακολουθεί η βραδιά “Popular music for all” στις 9 μ.μ. με τους Alkyona quartet και τους: Mabel Gonzalez (τραγούδι), Γιάννη Μανωλακάκη (κλαρινέτο), Per Hakansson (σαξόφωνο), Reijo Hiltunen (keyboards). 

Στο ξενοδοχείο “Ζάγκα Μύλος”: 6972- 411176), η είσοδος κοστίζει 10, 8 και 5 ευρώ και είναι ελεύθερη για κάτω των 18. Προπωλούμενα και διαδικτυακά εισιτήρια έχουν έκπτωση (κατάστημα “Αλντεμπαράν” και στα www.ticketservices.gr/” Public”).

Το κουαρτέτο “Alkyona” παρουσιάζει ερμηνείες γνωστών και άγνωστων θησαυρών του ρεπερτορίου για κουαρτέτο εγχόρδων. Είναι γνωστό για τη ζεστή σχέση του με το κοινό και τις όλο ζωντάνια συναυλίες του. Εχουν διακριθεί με τα βραβεία Tunnell Trust Award 2020/21 και ως Making Music Selected Artists 2020-2021 έχουν εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών στo Ηνωμένο Βασίλειο εκ των οποίων St Martin-in-the-Fields, St John Smith Square και το Royal Albert Hall. Ηταν New Generation Artists στο Stift International Music Festival 2019 και φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες στο Music at Brel την ίδια χρονιά. Εμφανίστηκαν στο Lake District Summer Music Festival 2020 και ερμήνευσαν στην τελική συναυλία του Huygens Festival 2020 το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στο Ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι Midvliet. Το κουαρτέτο ανυπομονεί να συνεχίσει την συνεργασία τους ως φιλοξενούμενο σύνολο στο Leighton House Museum, μια φιλοξενία στο Repton School και την επερχόμενη σύμπραξή τους με την Αγγλοαμερικάνικη μπάντα Quimantu το 2021. Τον Ιούνιο του 2020 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, “Intimate letters” σε συνεργασία με την Cegin Productions, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλες τις διαδικτυακές streaming πλατφόρμες. 

Η βιολονίστα και βιολίστα Emma Purslow γεννήθηκε στο Peak District της Αγγλίας και έχοντας ως βάση της το Λονδίνο περιοδεύει με το κουαρτέτο εγχόρδων Alkyona ως πρώτο βιολί και με άλλα σύνολα – όπως το London Philarmonic Orchestra σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι παθιασμένη με τη μουσική εκπαίδευση και τη διάδοσή της, και διδάσκει για τη National Children’s Orchestra, Royal College of Music Junior Department, Pro Corda και Musiko Musika, μια οργάνωση που ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής. Είναι μέλος της Αγγλοχιλιανής μπάντας Quimantu, με την οποία πραγματοποιεί περιοδείες στη Νότια Αμερική και στην Ευρώπη, και ηγήθηκε της Street Orchestra of London για τα έτη 2016-2019. 

Η Εσθονή βιολίστα Marike Kruup έχει καθιερωθεί ως δραστήρια νέα καλλιτέχνης με μία πολυποίκιλη καριέρα η οποία αντιπροσωπεύει τη μουσικότητά της και τα εκτενή της ενδιαφέροντα. Είναι μέλος του κουαρτέτο εγχόρδων Alkyona, παίζει με μια μεγάλη γκάμα κορυφαίων ορχηστρών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό και έχει μια αξιόλογη τάξη νέων σπουδαστών βιολιού. Μέσα από τα σεμινάρια μουσικής δωματίου Maiastra σε συνδυασμό με τον David Waterman (Endellion Quartet) και τον David Takeno ήρθε σε επαφή με το κουαρτέτο εγχόρδων. Ως σολίστ είχε το προνόμιο να συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Maxim Vengerov, ο Ivry Gitlis και η Alina Ibragimova μεταξύ άλλων μέσω του Royal College of Music. Εχει υπάρξει μέλος της Estonian Festival Orchestra υπό τη διεύθυνση του Paavo Järvi για τα τελευταία δέκα χρόνια και συμπράττει συχνά με τη Royal Scottish Symphony Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra και Bournemouth Symphony Orchestra. 

Η βιολονίστα Raquel Lopez Bolivar γεννήθηκε στη Μαδρίτη και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές με τον πατέρα της σε ηλικία τεσσάρων ετών. Αφού αποφοίτησε με διάκριση από το Royal Conservatoire της Μαδρίτης το 2011 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεταπτυχιακές σπουδές με τον Krzystof Chorezelski – πρώην βιολο- νίστας του κουαρτέτου Belcea – στο Guildhall School of Music and Drama. Μετά το πέρας των σπουδών της, περιόδευε τακτικά στην Ασία, στην Ευρώπη και στην Αμερική με ορχήστρες όπως η London Philarmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra, BBC Symphony Orchestra, μεταξύ άλλων. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις με διεθνούς φήμης μαέστρους όπως οι Esa-Pekka Salonen, Vasily Petrenko, Paavo Jarvi, και Vladimir Ashkenazy. Η Ολλανδή τσελίστα Jobine Siekman, έχοντας ήδη χαρακτηρισθεί ως ‘Rising Star’ καλλιτέχνης από το BBC Music Magazine, χτίζει με γοργά βήματα την καριέρα της ως εξαιρετική σολίστ και μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Διακρίθηκε αποσπώντας βραβείο στον διαγωνισμό Cellobiennale Amsterdam 2016 καθώς και μέσα από την συνεργασία της με τα σύνολα όπως το κουαρτέτο Alkyona και το τρίο Chloé. 

Το 2019 εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Simon Bolivar Orchestra ερμηνεύοντας το κοντσέρτο του Schumann. Της απονεμήθηκε το 19/20 Mills Williams Junior Fellowship απο το Royal College of Music του Λονδίνου. Αφού κέρδισε το Anna Shuttleworth “Bach” Βραβείο (RCM) το 2016 έπαιξε στο Wigmore Hall και πρόσφατα εμφανίστηκε στην ταινία “In Focus” παίζοντας Bach με πίκολο τσέλο του κατασκευαστή Amati. Η Jobine είναι παθιασμένη με τη μουσική δωματίου και παίζει σε διάφορα επιτυχημένα σύνολα όπως το Volkmann Trio και το StringWood Ensemble με το οποίο εμφανίζεται τακτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ολλανδία. Η Jobine παίζει με ένα τσέλο Lefèbvre το οποίο έχει δανειστεί από το Εθνικό Ιδρυμα Οργάνου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button