ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Ένας… δρόμος με 100 χρωματιστές κούνιες στους Γαργαλιάνους! [εικόνες]

Εικαστική εγκατάσταση από 100 κούνιες κατασκευασμένες στο χέρι

Έναν διαφορετικό διάκοσμο και μία πρωτότυπη ατμόσφαιρα δημιουργούν οι αιωρούμενες πολύχρωμες κούνιες, που έχουν τοποθετηθεί σε ένα πολυσύχναστο δρόμο της πόλης των Γαργαλιάνων, την οδό Αθανασίου Κοκκώνη, ενόψει της 3ης Λευκής Νύχτας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.

Η εγκατάσταση έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριφυλίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, ενώ σε κείμενο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου Τριφυλίας σημειώνονται τα εξής:

«Είμαστε τελικά τόσο τυποποιημένοι όσο θέλουμε να δείχνουμε;

100 πολύχρωμες κούνιες που κρέμονται – αιωρούνται στην οδό Αθανασίου Κοκκώνη. Ήρθαν με σκοπό να ξυπνήσουν αναμνήσεις των παιδικών χρόνων, των ημερών του καλοκαιριού όταν ήμασταν παιδιά και να θυμίσουν ώρες ανεμελιάς και παιχνιδιού με την αίσθησή του να βρίσκεσαι στον αέρα… σχεδόν σαν να πετάς. Με απλά υλικά πολύχρωμα και το αίσθημα της αλληλεγγύης και της δημιουργίας διάχυτο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Τριφυλίας εμπνευσμένος από τη δημιουργία του αρχιτέκτονα Max Mertens σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Γαργαλιάνων δημιούργησε ένα εικαστικό δρώμενο με σκοπό να ξυπνήσουν συναισθήματα και μνήμες που όλοι έχουμε βαθιά μέσα μας από το παρελθόν, αλλά και να τονίσουν ότι όσο και αν μεγαλώνουμε όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα παιδί».

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Καλη η ιδεα με τις κουνιες.την αλλη φορα να βαλουμε πλαστικες να μν εχουν και μεγαλο βαρος. Επισης θα μπορουσαν να ειχαν βαλει στο παρκο του χωριου .μικρούς ανεμομυλους η και τσουληθρες σε διαφορα χρωματα. Ειστε Σε καλο δρομο .2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button