Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Ένα βήμα πριν τη δημιουργία της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων του πρώην δήμου Γαργαλιάνων;

 

0


Η ισχύς εν τη ενώσει

Με τη συμμετοχή μελών από 7 πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Συνάντηση Εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων του πρώην δήμου Γαργαλιάνων. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Αποθήκη 186» στους Γαργαλιάνους.

Σκοπός της συνάντησης δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία ενός κοινού πολιτιστικού φορέα της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων. Η πρόταση για την δημιουργία της Ένωσης Πολιτιστικών φορέων του πρώην δήμου Γαργαλιάνων παρουσιάστηκε στους παρευρισκόμενους από τον κ. Κώστα Γιακουμάκη, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Ένωση Γυναικών Λεύκης, Μορφωτικό Σύλλογο Γαργαλιανων, Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, Σύλλογο Φίλων Μουσικής και Πολιτισμού Γαργαλιάνων, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης, Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου και το Σύλλογο Φίλων της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας Γαργαλιάνων “Η ΠΟΛΥΜΝΙΑ”.

Ανάμεσα στους βασικότερους σκοπούς ίδρυσης της Ένωσης συμπεριλαμβάνονται, η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτιστικών δυνάμεων της περιοχής για την προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου και την καταγραφή και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων με σκοπό τη δημιουργία και λειτουργία ενός Πνευματικού Κέντρου ή ακόμη και ανοιχτού θεάτρου εντός της περιοχής. Αυτό που τονίστηκε είναι πως η δημιουργία της ένωσης δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση τους συλλόγους και τις δραστηριότητές τους, αντιθέτως τους δυναμώνει καθώς όλοι μαζί μπορούν να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα από έναν μόνο του!

Να σημειωθεί πως αυτό το εγχείρημα δεν γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ έγινε αναφορά στο επιτυχημένο παράδειγμα της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου, στην Κρήτη, όπου συμμετέχουν 43 Σύλλογοι της περιοχής!

Η ιδέα φάνηκε, σε πρώτη φάση, να είναι ευπρόσδεκτη από τους εκπροσώπους των συλλόγων και δόθηκε ραντεβού για τις 20 Ιουνίου προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις αφού πρώτα τα συμβούλια των συλλόγων αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι σε αυτό το νέο εγχείρημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button