Τοπικά Νέα

Ένα εκατομμύριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για 1.100 χιλιόμετρα μονοπατιών

ΤΑΫΓΕΤΟΣ, ΜΑΙΝΑΛΟ, ΠΑΡΝΩΝΑΣ, ΖΗΡΕΙΑ, ΓΕΡΑΝΕΙΑ
Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000 ευρώ. Μεταξύ των έργων είναι η ανάδειξη και σήμανση περιπατητικών μονοπατιών στους ορεινούς όγκου της Πελοποννήσου, συνολικού μήκους 1.100 χιλιομέτρων. Η Περιφέρεια υπογραμμίζει ότι πρόκειται για έργο που υποστηρίζει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Σχολιάζει επίσης ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο εγκρίνει τις χρηματοδοτήσεις, είναι αγαστή και πως οι εγκρίσεις αυτές δείχνουν ότι οι προσπάθειες της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας ενώνουν δυνάμεις…

Ειδικότερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξή “έργα ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύστερα από την έγκριση των τεχνικών δελτίων που υπέβαλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για το έργο της βελτίωσης και συντήρησης της Εθνικής οδού Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τμήμα Ίσθμια – όρια νομού, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο της συντήρησης και βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη, μέσω Ταϋγέτου, το έργο της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας, προϋπολογισμού 500 χιλιάδων ευρώ και το έργο ανάδειξης και σήμανσης περιπατητικών μονοπατιών, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ.

1 εκατομμύριο ευρώ για 1100 χιλιόμετρα μονοπατιών στην Πελοπόννησο

Ειδικότερα σε ότι αφορά το έργο της ανάδειξης και σήμανσης των περιπατητικών μονοπατιών, αξίζει να τονιστεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής, η οποία αναπτύσσει τον εναλλακτικό τουρισμό, ενσωματώνει την κοινωνία των πολιτών και προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία.

Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο πιστοποιημένων μονοπατιών στη χώρα, άνω των 1100 χιλιομέτρων, δημιουργώντας συνθήκες βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων της. Τα μονοπάτια αυτά θα διατρέχουν τους ορεινούς όγκους του Ταϋγέτου, του Πάρνωνα, του Μαινάλου, της Ζήρειας και των Γερανείων, αλλά και τους σημαντικότερους χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι «αποδεικνύουμε καθημερινά πόσο υπεύθυνα και σκληρά δουλεύουμε για το σύνολο της Πελοποννήσου. Συνεχώς εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις με την εμπειρία μας και την αγαστή μας συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για να υλοποιήσουμε έργα τα οποία έχουμε ωριμάσει με σοβαρότητα. Προετοιμάζουμε όλα τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο, εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους και διασφαλίζουμε την υλοποίησή τους με βασικό γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη της περιφερειακής μας οικονομίας. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι στην προσπάθειά μας αυτή ενώνουμε δυνάμεις και ότι μεγιστοποιούμε το όφελος για την Πελοπόννησο».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, σε δήλωσή της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση για παρεμβάσεις συντήρησης και ασφάλειας στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για την εξασφάλιση των τριών εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο της συντήρησης και οδικής ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο.
Η συνεχιζόμενη εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση έργων υποδομής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προϊόν σκληρής δουλειάς και υπεύθυνης προετοιμασίας των τεχνικών δελτίων εκ μέρους της Περιφέρειας, της γνώσης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και της εξαιρετικής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ιδίως με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσουν άμεσα τους πόρους αυτούς και να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο προς όφελος των πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button