Τεχνολογία

Ένα ηλεκτρικό πατίνι με προδιαγραφές supercar και τιμή στα 2.000 ευρώ

Το D-Fly Dragonfly είναι ένα τετράτροχο και τετρακίνητο πατίνι από ανθρακονήματα, με αυτονομία 80 χιλιομέτρων και τιμή που αγγίζει τα 2.000 ευρώ. Έτσι, όχι αδίκως, έχει ήδη αποκτήσει το χαρακτηριστικό «το πρώτο hyperscooter» του κόσμου.

Η D-Fly είναι μια βρετανική start-up που σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα e-scooter με τέσσερις τροχούς όχι μόνο για να είναι πιο ασφαλές, αλλά και για να αποκτήσει τη δυνατότητα επιδόσεων κατ’ αναλογία αντίστοιχες με ενός supercar της αυτοκίνησης.

Έτσι προέκυψε το Dragonfly, που πέραν της κατασκευής του από ανθρακονήματα, διαθέτει διπλά ψαλίδια (!) και πλήρως ρυθμιζόμενα υδραυλικά αμορτισέρ στην ανάρτηση και των τεσσάρων τροχών του, καθώς και ελαστικά 10 ιντσών.

Κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, απόδοσης 550W (0,74 hp), που στιγμιαία προσφέρουν τη δυνατότητα αύξησης της ισχύος στους 2,2 ίππους. Έτσι, μπορεί να αγγίξει ταχύτητα 40 km/h – η οποία βεβαίως μπορεί να ρυθμιστεί από τον αναβάτη σε τρία επίπεδα ορίου.

Επιπλέον, έχει φωτιστικά σώματα αντίστοιχα ενός αυτοκινήτου, φλας, κόρνα, αλλά και στην οθόνη σύστημα πλοήγησης και ψηφιακό υπολογιστή ταξιδίου. Και δεδομένου πως πρόκειται για ένα πανάκριβο πατίνι, εξοπλίζεται από συναγερμό, GPS εντοπισμού (tracker) και σύστημα ενεργοποίησης του ηλεκτρικού μοτέρ με κωδικό ασφαλείας.

Πίσω στη συμπεριφορά του στο δρόμο, η D-Fly εξέλιξε ένα καινοτομικό σύστημα τετραδιεύθυνσης με τρισδιάστατη λειτουργία που, αν χρειαστεί, κρατά σταθερή την κλίση όλων των τροχών. Όπως υποστηρίζουν οι Βρετανοί, ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει εκ των προτέρων την εγκάρσια κλίση του τιμονιού και το επίπεδο κλίσης του παιτινού, για να ταιριάζει στο στιλ που προτιμά να το οδηγεί.

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό το μέγεθος της μπαταρίας, η D-Fly λέει ότι μπορεί να πετύχει αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 80 χιλιόμετρα. Συνδεδεμένη με παροχή 48V, η μπαταρία φορτίζει σε 3 ώρες, αλλά το μεγάλο προσόν του Dragonfly είναι το γεγονός ότι φέρει στην πλατφόρμα του και εφεδρική μπαταρία για διπλάσια αυτονομία.

Το Dragonfly διατίθεται σε δύο εκδόσεις: την DF με προσανατολισμό την πόλη, και την DFX για off-road αναζητήσεις. Η πρώτη διαθέτει slicks ελαστικά και η δεύτερη τρακτερωτά, μαζί με μεγαλύτερα φτερά, προστατευτικά και ειδικές χειρολαβές.

Μέσω της πλατφόρμας νεοφυών προϊόντων Indiegogo μπορεί κανείς να παραγγείλει το D-Fly Dragonfly σε αρχική τιμή προσφοράς 1.900 ευρώ για την έκδοση DF και 2.100 ευρώ για τη DFX.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button