Ελλάδα

Ένα μέτρο μόνο για ανεμβολίαστους μέχρι το καλοκαίρι

Τις τελευταίες ημέρες με μέτρα και περιορισμούς διανύουν οι ανεμβολίαστοι. Από την 1η Μαΐου λένε «αντίο» στα υποχρεωτικά rapid test για την εστίαση και άλλους κλάδους, ενώ από 1η Ιουνίου και εκείνοι θα πετάξουν τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει όμως ένα μέτρο που θα παραμένει μάλλον και μετά από τις παραπάνω ημερομηνίες και θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή όλες τις υποχρεωτικές δόσεις του εμβολίου.

Ποια μέτρα καταργούνται για ανεμβολίαστους

Την 1η Μαΐου καταργούνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης ενώ πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού rapid test για την εστίαση, το λιανεμπόριο, αλλά και όπου αλλού είναι υποχρεωτικά εδώ και περίπου εννέα μήνες.
Όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα αν οι ανεμβολίαστοι θα επιτρέπονται χωρίς rapid test και στους κλειστούς χώρους των μπαρ, εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, όμως, ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, ο καλός καιρός έτσι κι αλλιώς δεν θα εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβασή τους.

Την 1η Ιουνίου θα ισχύσει το δεύτερο στάδιο της άρσης των μέτρων, με την κατάργηση της χρήσης μάσκας στους κλειστούς χώρους για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Παρόλα αυτά, το συγκέκριμένο μέτρο θα έρθει με εξαιρέσεις, αφού σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη. Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε ορισμένους χώρους, όπως στα σούπερ μάρκετ ή στα μέσα μεταφοράς, τα φαρμακεία και άλλα.

Ποιο μέτρο ΔΕΝ καταργείται για τους ανεμβολίαστους

Μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς 2022, μία ακόμα μεγάλη αλλαγή θα ισχύσει για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι κάνουν δύο rapid test υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα για την εργασία τους. Κάτι τέτοιο θα πάψει να ισχύει από 1η Μαΐου, όμως, παραμένει μέχρι νεωτέρας το ένα τεστ την εβδομάδα. Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, δήλωσε πριν μερικές μέρες πως «εάν δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν χρειάζεται, θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο».

Σε κάθε περίπτωση, με το πλάνο μέχρι 1η Ιουνίου να έχει ήδη ανακοινωθεί, οποιαδήποτε νέα χαλάρωση θα ισχύσει από αργότερα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button