Τοπικά Νέα

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών [βίντεο]

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης

Ένταση επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία συζητήθηκε (σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης) το θέμα που αφορά την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εκπρόσωποι του συλλόγου Φίλων Πλατείας και Πεζόδρομου Φιλιατρών και τοπικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών ζήτησαν να παραμείνουν στην αίθουσα με τον πρόεδρο του Πε.Συ. να διαφωνεί και να ζητά να μείνει μόνο ένας εκπρόσωπός τους. Σε εκείνο το σημείο επενέβη η Ντίνα Νικολάκου και ακολούθησε έντονος διάλογος.

Στην ψηφοφορία που έγινε στο τέλος κατατέθηκαν δύο προτάσεις, με την πρόταση της αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει 20 ψήφους και την πρόταση του . Νίκα να συγκεντρώνει 16, ενώ 3 ψήφισαν κατά της χρηματοδότησης για όλα τα έργα. Η πρόταση της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για έγκριση του έργου με θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου των Φιλιατρών αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, ενώ η πρόταση που έγινε από τον κ. Νίκα μιλούσε για έγκριση του έργου με ταυτόχρονη δέσμευση για σύγκλιση απόψεων με την τοπική κοινωνία έπειτα από διαβούλευση (χωρίς να περιλαμβάνει τοπικό και δημοτικό συμβούλιο). Αίσθηση πάντως προκάλεσε τα όσα ανέφεραν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κάτσαρης και Λυμπεροπούλου ότι ο φάκελος υποβολής της πρότασης έγινε πριν τη σύνταξη της μελέτης, με την μελέτη μάλιστα να χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής καθώς δεν ειναι δυνατόν σε διάστημα 4 μηνών να συνταχθεί μια μελέτη για ένα έργο σαν την πλατεία των Φιλιατρών.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημάρχου κ. Λεβεντάκη, ο οποίος αφού είπε ότι ο κ. Πετράκος διαστρέβλωσε όσα είπε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, στη συνέχεια είπε πως πέντε άτομα ειναι αυτά που αντιδρούν για την ανάπλαση της πλατείας και ότι έχει μιλήσει με συλλόγους της πόλης. Ο κ. Λεβεντάκης στη συνέχει είπε ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και ότι υποκινούνται από κάπου, για να συμπληρώσει πως “δεν θέλουν ο Λεβεντάκης να κάνει έργα”.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Πλατείας και Πεζόδρομου Φιλιατρών Ζωή Πετροπούλου εξήγησε του λόγους για τους οποίους αντιδρούν με τη συγκεκριμένη μελέτη ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα ακύρωσής της.

Από τη πλευρά τους η Ντίνα Νικολάκου και ο Πέτρος Τατούλης είπαν ότι θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση για τη μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως ειναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να το πράξει. Ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως η προηγούμενη μελέτη ανάπλασης της πλατείας διήρκεσε κάποια χρόνια και δεν ειναι δυνατόν να αντικατασταθεί από μια μελέτη 4 μηνών. Ο Θανάσης Πετράκος είπε ότι στη δημοκρατία απαιτείται ο σεβασμός στα συλλογικά όργανα, για να συμπληρώσει πως δημοτικός σύμβουλος των Φιλιατρών είχε προτείνει να συζητηθεί το θέμα της πλατείας στο Δ.Σ. Τριφυλίας και μάλιστα το είχε αποδεχθεί ο πρόεδρος, αλλά δεν συνέβη πότε!

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου παίρνοντας το λόγο, μετά την αποχώρηση του δημάρχου Τριφυλίας, είπε πως η παρουσία του την προσέβαλε τόσο σαν περιφερειακή σύμβουλο όσο και σαν πολίτη καθώς εκφράστηκε απρεπώς φεύγοντας από την αίθουσα, κάτι για το οποίο και ο Παναγιώτης Κάτσαρης είπε ότι δεν έκατσε (ο δήμαρχος) να ακούσει τις απόψεις των συμβούλων και την απόφαση που θα πάρουν.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/ZWMlC16Rzwc?t=1867

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Λακάω / λακίζω
    Το ρήμα λακάω ή λακίζω σημαίνει, ότι απομακρύνομαι γρήγορα, τρέπομαι σε φυγή, το βάζω στα πόδια, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο.
    Προέλευσης αρχαιοελληνικής [αρχ. λακῶ σκάω – τρέχω].
    Λέγεται περιγράφοντας τη φυγή στην οποία τρέπονται τα ζωντανά, πρόβατα κυρίως, όταν αντιλαμβάνονται ανθρώπινη παρουσία.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

  2. Δεν υπήρξε καμιά ένταση του περιφερειακού συμβουλίου με θέμα την πλατεία Φιλιατρών, όποιος είδε το βίντεο καταλαβαίνει ότι ένταση είχε μόνο ο δήμαρχος κος Λεβεντάκης, στον οποίο καλό είναι οι σύμβουλοι και παρατρεχάμενοί του να τον συμβουλεύσουν να μην χάνει τόσο εύκολα την ψυχραιμία του γιατί δεν ξέρει τι λέει, η μάλλον ξέρει πολύ καλά τι λέει αλλά το πως το λέει, τακτικισμοί του στυλ στοχοποιώ έμμεσα κάποιους/κάποιον μάλιστα με ειρωνικό υφάκι δεν θα περάσει, δεν φοβόμαστε κανένα δήμαρχο γιατί η εποχή των κοτζαμπάσηδων και προυχόντων έχει περάσει προ πολλού.

    Πάντος πολύ ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις Δέδε, Γόντικα, Πετράκου, Λυμπεροπούλου κλπ και φυσικά της κας Πετροπούλου από τα Φιλιατρά όπως και του κου Κάτσαρη, φυσικά όσα ειπώθηκαν είναι λίγο πολύ γνωστά για το αν αυτό το έργο πέρα από κάποιες σκοπιμότητες έχει να προσφέρει κάτι θετικό στην πόλη.

  3. Σε παρακαλώ Δήμαρχε είπες στο συμβούλιο της περιφέρειας ότι ήμουν στη συνάντηση στους Γαργαλιάνους.Γιατι λες ψέματα για το πρόσωπο μου.Ειπες ότι οι 5που ήμασταν στη περιφέρεια ότι ήμασταν και στους Γαργαλιάνους.Ενας ήταν λες ψέματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button