ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία Κατσίβελα για τη μετακίνηση του Διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας

katsivelas


Κατσίβελας: Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί, το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τώρα που η κοινωνία το έχει ιδιαίτερη ανάγκη να παρουσιάσει έλλειμμα γιατρών

Με αφορμή τη μετακίνηση του Διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας, κ. Παναγιώτη Καλοφωλιά, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του όσον αφορά την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πόσο μάλλον εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου με τον πληθυσμό της Τριφυλίας να αυξάνεται λόγω επισκεψιμότητας.

Ο κ. Κατσίβελας, σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής: «Σε ειδική συνεδρίαση που είχε γίνει του Δημοτικού μας Συμβουλίου και είχε θέματα τα προβλήματα Υγείας αλλά κυρίως τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των ΚΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, είχαμε δηλώσει την ανησυχία μας για τις όποιες μετακινήσεις γιατρών προκύψουν από αυτές τις μονάδες προς άλλες που θα προκαλούσαν την υποβάθμιση και την ακύρωση τόσο τομέων όσο και κλινικών. Τότε με αφορμή την ειδική συμπεριφορά των χειρουργών του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τις ιδιαίτερες σχέσεις με το νοσοκομείο Ζακύνθου και οι προβληματικές συμπεριφορές και οι έκνομες μεταφορές ασθενών από την Τριφυλία στην Ζάκυνθο είχαμε χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου. Τώρα και επισήμως ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα φεύγει από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δημιουργείτε ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα όσον αφορά την λειτουργία του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού με την έντονη επισκεψιμότητα της περιοχής μας και την κατακόρυφη άνοδο των τραυματισμών λόγω τροχαίων ατυχημάτων και άλλων περιστατικών. Αυτά τα πράγματα μας ανησυχούν ιδιαιτέρως δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι μπορεί, το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τώρα που η κοινωνία το έχει ιδιαίτερη ανάγκη να παρουσιάσει έλλειμμα γιατρών, αμφιβάλουμε κατά πόσο θα είναι γρήγορες και επαρκείς οι κινήσεις γενικότερα της διοίκησης για την αντικατάσταση των γιατρών. Εγώ πολύ απλά καλώ να επιστρέψει άμεσα, σε περίπτωση απομάκρυνσης του συντονιστού διευθυντή του χειρουργικού τομέα, ο χειρούργος επιμελητής Α που είναι αποσπασμένος σε άλλη νοσηλευτική μονάδα. Η λογική της εκ περιτροπής μεταφορά γιατρών από το νοσοκομείο της Καλαμάτας στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα σοβαρό νοσοκομείο να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Νομίζω ότι πλέον επιβεβαιωνόμαστε σε όλο όσα έχουμε πει όλο τον καιρό, απλώς είναι πικρό να βλέπεις όλες αυτές τις συνέπειες. Το βέβαιον είναι ότι η κοινωνία και οι φορείς του Δήμου Τριφυλίας είναι σε επαγρύπνηση και καλό είναι κάποιοι να δώσουν εξετάσεις».

Σχετικά Άρθρα

6 thoughts on “Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία Κατσίβελα για τη μετακίνηση του Διευθυντή της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας”

 1. γιατί πιστεύεις ακόμα ότι απευθύνεσαι σε ούγκανους… εδώ πάει το κοίτα ποιος μιλάει:
  17-9-2014
  Δυτ. Ελλάδα: Χαοτική η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής

  ΥΠΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

  Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τεράστια προβλήματα από την υποχρηματοδότηση

  Απερίγραπτη… χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό και της υποχρηματοδότηση, σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποίησε περιοδεία σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»:

  «Την Δευτέρα, την Τρίτη και Σήμερα -15,16 και 17 Σεπτέμβρη- στα πλαίσια των Πανελλαδικών εξορμήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, σχετικά κλιμάκια στα οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Σωματείου μας ως ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΔΕΔΥ, περιόδευσαν σ΄ όλες τις Υγειονομικές μονάδες των περιοχών ευθύνης της 6ης Υ.Πε.

  Η κατάσταση που αντικρίσαμε σε όλες σχεδόν τις Νοσοκομειακές μονάδες απερίγραπτη. Ένα απέραντο χάος, από την υποχρηματοδότηση τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, τις παρεμβάσεις και τα μεγάλα και πολλά εμπόδια στην λειτουργία τους από την 6η Υ.Πε και γενικά μια εντονότατη και εμφανή εγκατάλειψη. Ακόμη και Νοσοκομεία που άλλοτε ήσαν σε καλή κατάσταση, σήμερα βιώνουν τραγικές καταστάσεις, χαρακτηριστική περίπτωση το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, που από πλεονασματικό και χωρίς προβλήματα έχει φθάσει μέσα σε 4 μόνον μήνες να είναι υπερχρεωμένο και με τεράστια προβλήματα όπως αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

  Οι καταστάσεις τραγικές σε όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία, όπως τις έχουν περιγράψει κατά καιρούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τα γνωστά σε όλους μας δημοσιεύματα για τα Νοσοκομεία της Ηπείρου, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, του Αγρινίου, του Μεσολογγίου κλπ άλλα, καταστάσεις για τις οποίες μόνον ο Κος Κατσίβελας ένοιωθε υπερήφανος, όπως δήλωνε αποχωρώντας από την θέση του Διοικητή της 6ης Υ.Πε, με τις θορυβώδεις του αναφορές, όπως τον θόρυβο που κάνουν οι άδειοι τενεκέδες όταν πετιούνται στις πέτρες.

  Ο απερχόμενος διοικητής τότε παρασυρόμενος από το μένος και την εμπάθεια του, είπε πολλά στην σχετική αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στα εμπόδια που δημιουργήθηκαν από τους Εργαζομένους σε αυτό τόσο για την ανάπτυξη του όσο και για την λειτουργία του, ακόμη και για δημιουργία προβλημάτων, δεν μας μίλησε όμως καθόλου για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 6ης Υ.Πε, που έχουν κι΄ αυτά τα ίδια ίσως και μεγαλύτερα, πιθανά και περισσότερα προβλήματα από εμάς. Δεν μας είπε ποίοι τα δημιούργησαν εκεί;μήπως οι εκεί Συνδικαλιστές; μήπως ο Πετρόπουλος; ποίοι;

  Μήπως για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου, Μεσολογγίου, Καλαβρύτων, Πρέβεζας, Ανδρίτσαινας, Αμαλιάδος, Κυπαρισσίας των μισών σχεδόν της 6ης ΥΠΕ έφταιγε το Σωματείο Εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα, ποιος ήταν ο σχεδιασμός του Διοικητή της ΥΠΕ για την στελέχωση σε προσωπικό και τι διεκδίκησε από το υπουργείο;

  Μήπως για το ότι μεταφέρονται τα αίματα και η αιμοδοσία στην Κυπαρισσία σε αγροτικό αυτοκίνητο, φταίει ο Πρόεδρος του Σωματείου του Αγ. Ανδρέα και που είναι η ανάλογη ΕΔΕ για το εκεί σχετικό πρόβλημα και παρεμφερές πρόβλημα για την αντίστοιχη φωτογράφηση;

  Μήπως για τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις σε προνομιακές θέσεις ευθύνεται το Σωματείο εργαζομένων του Αγ. Ανδρέα; (πόσους άραγε νοσηλευτές μετακίνησε από άλλα νοσοκομεία προς το Καραμανδάνειο; Γιατί μετακινήθηκε ο οδηγός του ΕΚΑΒ από τα Καλάβρυτα, πόσοι μετακινήθηκαν από τον Ν.Ν.Θώρακος προς το Καραμανδάνειο, κλπ.

  Μήπως ο ίδιος που απέδρασε από την θέση του Υπεάρχη για να μετακινηθεί στην Αυτοδιοίκηση, όπου δεν είχε τη λεβεντιά και την ευαισθησία να κάνει το αυτονόητο, να παραιτηθεί εγκαίρως και να διευκολύνει το σύστημα που ακόμη παραμένει ακέφαλο, αλλά αντίθετα παρέμεινε στην θέση του Διοικητή μέχρι την τελευταία ημέρα, ενώ τα προβλήματα της 6ης Υπε έτρεχαν, τόσο για τα Νοσοκομεία, όσο και για την πρωτοβάθμια φροντίδα (πόσο απουσίαζε σε προεκλογικό αγώνα ένα, δύο περισσότερους μήνες;).

  Ποιοι διοικούσαν την ΥΠΕ εκείνο το διάστημα, ένας, δύο, τρεις ή μήπως τέσσερις άλλοι εκτός αυτού;

  Για αυτά θα απολογηθεί ο κος Κατσίβελας και οι αγαπητοί συνεργάτες του;

  Δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο μεγάλης απορρύθμισης των 31 Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ από την στιγμή της δημιουργίας της και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα τόσο της ελλιπούς χρηματοδότησης, όσο της αλαζονικής διαχείρισης της εξουσίας από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν αυτό που είχαν.

  Η υπεροψία, η αλαζονεία, έλλειψη επικοινωνίας με τα Νοσοκομεία οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Αλήθεια πόσες φορές επισκέφθηκε στην θητεία του τα Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ ο κος Κατσίβελας και οι συνεργάτες του. Αλήθεια πόσο άγονη περιοχή είναι οι Γαργαλιάνοι για να τοποθετούνται στις άγονες περιοχές για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών. Μπορεί να μας πει ο Κος Κατσίβελας πόσα χρήματα δόθηκαν από το ΕΣΠΑ για τα Νοσοκομεία της περιοχής της Μεσσηνίας περιοχής που πολιτεύεται τόσο σαν βουλευτής όσο και σαν Δήμαρχος.

  Βέβαια για να μην θεωρηθούμε ισοπεδωτικοί, να αναφέρουμε ότι σ΄ αυτές μας τις περιοδείες συναντήσαμε και ανθρώπους, ευχάριστους, αισιόδοξους και ανακουφισμένους. Ήταν οι Διοικητές και τα Δ.Σ των Νοσοκομείων, οι άνθρωποι που ηρέμησαν από τις πολυάριθμες παρεμβάσεις και τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε επάνω τους, ο ανήκων στο παρελθόν πλέον Κατσίβελας και η παραδιοίκηση που είχε στήσει στην 6η Υ.πε, δυσκολεύοντας το έργο τους . Ακόμη και ο ¨υπερδιοικητής¨ όλων ό Νομικός Σύμβουλος, με τις παρεμβάσεις του, όπως την πρόσφατη στα Γιάννενα, όπου παρέβηκε στον εκεί Διοικητή για να τιμωρηθούν κατά την προσφιλή του τάση και πάλι και εκεί εργαζόμενοι.

  Δοθείσης της ευκαιρίας ας κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της διοίκησης των προαναφερόμενων, που καταμαρτυρούν κάποια από τα προαναφερόμενα.

  Μήπως λοιπόν από τις πρώτες ενέργειες τους δεν ήταν η απαγόρευση στους Διοικητές των Νοσοκομείων να αναθέσουν καθήκοντα προϊσταμένων στα τμήματα αφήνοντας τα ακέφαλα και μάλιστα αναδρομικά, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος τοποθετούσε ως μη όφειλε από το Νόμο όποιον προϊστάμενο ήθελε, παρακάμπτοντας τους διοικητές, τα ΔΣ, τους αρμόδιους εισηγητές, θυμίζοντας εποχές μαύρες για την Δημοκρατία στη χώρα μας, ενέργειες που καταδίκασε η ΑΔΕΔΥ.

  Μήπως ο ίδιος δεν απαγόρευσε με έγγραφο του προς τους Διοικητές την χορήγηση συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον Τύπο, θυμίζοντας πάλι εποχές μαύρες, τότε που τα έσκιαζε όλα η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.»

  1. Τι πώρωση έχεις φίλε… Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει ότι όσο είμαστε στην E.Ε και συνεχίζουμε την ίδια πολιτική που επιβάλουν τα μνημόνια, θα χάσουμε την υπόσταση μας σαν χώρα και θα συνεχίζουν να μας κανιβαλίζουν οι ´ σύμμαχοι ´ μας μεχρι να χάσουμε ΟΛΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ!!!! Να κοιτάς το δάσος και όχι το δέντρο αγαπητέ/η φίλε/η.

    1. Να πωρώνεσαι με τα μνημόνιο που εχει υπογράψει ο Αλέξης, με τους μπάστακες στα υπουργεία, τους ηλεκτρονικούς πληστειριασμους, τους δασικούς χάρτες, τα καπιταλ κοντρόλς, τη κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, τις απολύσεις μη προσλήψεις στους ΟΤΑ, το κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, τα γκει πραιντ, τους λίγους μετακλητούς υπαλλήλους συγγενείς κουμπάρους που διορίστηκαν με αξιολογικά κριτήρια και αλλά καινοτόμα νομοθετήματα κατ´εντολή της τρόικας που έγιναν θεσμοί!!! Το ωραίο είναι ότι προσπαθείς να μας πείσεις ότι έχετε μεγάλη διαφορά από τους ΣαμαροΒενιζελους και ΞΕΧΝΑΣ ότι μαζί ψηφίσατε το μνημόνιο του 2015 παρέα με το Λεβέντη. Δυστυχώς δε διαφέρετε από τη ληστοσυμμορία που μας κυβερνάει από τη μεταπολίτευση. Συνέχιζε να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου bro

     1. Μια χαρά σε κόβω να περνάς bro.Την έχεις αράξει και συ στο 0,3 και κάνεις κρητική εκ του ασφαλούς.Το έκανα και γώ για χρόνια και όταν ήρθε η ώρα έφαγα τα μούτρα μου.Η μόνη επιλογή που είχα και έχω ήταν να το παλέψω από μέσα. Εναλλακτικές προτάσεις θα μας πείτε καμιά φορά να συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε να δούμε στη τελική που θέλουμε να πάμε?
      Γράφεις για τα κατά την γνώμη σου κακώς κείμενα αυτής της κυβέρνησης δεν είδα να γράφεις τίποτα για αυτά που έχει καταφέρει. Για να καταλήξεις και συ στο σύνηθες αφήγημα των ΜΜΕ ότι και αυτοί <> είναι. Πάμε ένα ένα λοιπόν και ας αρχίσουμε από τα κακώς.
      Το τρίτο κατά την γνώμη σου χειρότερο μνημόνιο έχει μέτρα λιτότητας λιγότερα κατά 20 δις ευρώ πολύ εύκολα βγάζεις αυτό το νούμερο αν δεις τα ΠΠ που είχαν υπογράψει οι πριν με τους <>. Συγκεκριμένα είχαν συμφωνήσει σε πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ για το 2015, 3,5% για το 2016, ενώ από το 2017 τα νούμερα ήταν δυσθεώρητα, αφού έφταναν το 4,6% του ΑΕΠ (9,423 δισ. ευρώ έναντι στόχου 9,312 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ) το 2017 και 5,3% του ΑΕΠ (11,585 δισ. ευρώ έναντι στόχου 9,108 δις. ευρώ ή 4,2% του ΑΕΠ) το 2018. Αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν γ@#το να γίνουν αριθμοί γι΄αυτό ας πάμε παρακάτω.

      Μέσα λοιπόν σε αυτή την δίνη των μέτρων που μας έχουν επιβάλει είχαμε:
      α/2.500.000 ανασφάλιστους που τώρα με τους <> έχουν τουλάχιστον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

      β/Κατάργηση 5ευρου και για πρώτη φορά από την έναρξη αυτής της λαίλαπας είχαμε ένα μικρό βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους από το πλεόνασμα του προυπολογισμού 970.000.000 ευρώ.

      γ/Δωρεάν μεταφορά στις αστικές συγκοινωνίες για τους ανέργους και ΑΜΕΑ

      δ/Επίδομα αλληλεγγύης για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που προφανώς κάποιοι τους έφτασαν σε αυτή την κατάσταση.

      ε/Μείωση ανεργίας (από 27,9 τον Δεκέμβριο του 14 στο 22,5 τον Μάρτιο του 17)

      ζ/Για πρώτη φορά μετά από 30 περίπου χρόνια είδαμε κυβέρνηση να λέει στους μιντιάρχες ‘ότι πρέπει να πληρώσουν και αυτοί, όπως και όλοι οι άλλοι κοινοί θνητοί, για τις άδειες που κατέχουν. Οι πριν δεν μπορούσαν να προφέρουν ούτε το όνομά τους.

      η/Χώροι που ενώ είχαν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα επέστρεψαν στους δήμους υπέρ των τοπικών κοινωνιών(Λιπάσματα Δραπετσώνας,λιμάνι Πατρών,ΟΛΘ κτλ).

      θ/Τελείωσαν οδικοί άξονες σε όλη τη χώρα που είχαν σταματήσει με νέες καλύτερες συμβάσεις για το δημόσιο.

      ι/Προσφυγικό. Εδώ από την ρυμούλκηση στο Φαρμακονήσι της κυβέρνησης Σαμαρά που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων έχουμε τώρα από τους <> μια διαχείριση του προβλήματος που δεν με κάνει να τρέπομαι για την χώρα μου. Προβλήματα και ελλείψεις πολλά, αλλά μια χρεοκοπημένη χώρα έκανε και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ αν στη θέση του Μουζάλα ήταν κανένας Άδωνις τι αποτελέσματα θα είχαμε.

      κ/Δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας ανθρώπων που είχαν μάθει να μη πληρώνουν αυτά που μέχρι χθες οι πριν τους τα πρόσφεραν με εγγύηση <>

      λ/Μετακλητοί.Εδώ bro η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έφτασαν να ζητούν το λόγο από τον Βερναρδάκη γιατί είχε τρεις μετακλητούς όταν στο ίδιο υπουργείο ένα χρόνο πριν ο Κούλης είχε 53. Ακόμα και τώρα που γράφω αυτό το κατεβατάρι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει περισσότερους μετακλητούς από την κυβέρνηση.Θα το κάνει μάλλον για να μειωθεί κι άλλο η ανεργία…

      μ/Υγεία-Παιδεία. Από το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων.Από τις απολύσεις γιατρών δασκάλων και απλών εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς η εικόνα δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο. Άνοιξαν Νοσοκομεία και Σχολεία.Προσλήψεις γίνονται για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια.Σταμάτησαν τις εργολαβίες και αύξησαν μισθούς στους ήδη υπάρχοντες εργαζόμενους στην καθαριότητα και την τροφοδοσία με κέρδος στους προυπολογισμούς κάθε ιδρύματος. Έβαλαν τάξη στην ιατροφαρμακευτική δαπάνη.

      ν/Φορολογία. Υπερβολικά μεγάλη? ναι. Ταξική επίσης και δεν με χαλάει καθόλου γιατί βρε bro το 22% είναι μικρότερο του 26% τι να κάνουμε τώρα αυτό δεν αλλάζει όσα και να λένε οι Σκάιδες πρωί μεσημέρι βράδυ. Όταν θες να πιάσεις ένα ποσό από την φορολογία θα μπορούσες να βάλεις όπως και οι πριν ένα 26% για όλους και καθάρισες. Οι < λοιπόν κατεβάζουν τον συντελεστή για τους μικρούς και το ανεβάζουν στους <>. Να καταλάβω τώρα τον <> να σκυλοβρίζει γιατί όντως του παίρνουν πολλά, με αυτόν που πληρώνει λιγότερα σε σχέση με πριν τι να κάνω πες μου?

      ξ/ΟΤΑ. Βρε bro παράταση στις συμβάσεις ζήτησε ο Σκουρλέτης μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό στους δήμους και να σταματήσει η ομηρεία αυτών των ανθρώπων τόσα χρόνια και το ελεγκτικό συνέδριο το έκρινε παράνομο. Για πιες απολύσεις μου λες?

      ο/Δασικοί Χάρτες. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά όσοι το ακουμπούσαν έκανε τζιζζζ. Κτηματολόγιο χωρίς δασικούς χάρτες ΝΟ. Θα μπορούσα να σου πω το νούμερο που θα έχουμε σαν πρόστιμο αν μέχρι το 2020 δεν έχουμε κτηματολόγιο και να μην έγραφα τίποτε άλλο αλλά επειδή το θεωρώ πολύ σημαντικό θέμα για τον τόπο μας ας γράψω 2-3 πραγματάκια.
      Γιατί φωτογραφίες του 45 και όχι του 70? έτσι λένε οι περισσότεροι. Νόμος του Συντάγματος μας είναι θα πρέπει να τον αλλάξουμε. Αλλά μέχρι να αλλάξουμε αυτό τον νόμο που θα μας πάρει κάποια χρόνια καλύτερο θα ήταν να λύναμε τα προβλήματα που μας δημιουργεί. Η κατάσταση που επικρατούσε έως τώρα ήταν ο γνωστός του γνωστού και τσουπ οικοπεδάκι στις παραλίες και στα βουνά. Υπάρχουν αυτοί τους ξέρουμε όμως υπάρχουν και άνθρωποι που πληρώνουν δάνεια που τους τα βγάζουν πλέον δασικά.Οι αποχαρακτηριμένοι ήδη δεν θα πληρώσουν μία γιατί είπαμε ο γνωστός του γνωστού.Το ίδιο πρέπει να γίνει και γι’αυτούς που αγόρασαν γη μέσω τραπεζών και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους χάρτες.
      Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν συμβόλαια δασικών εκτάσεων που για να αποχαρακτηρισθούν πριν θα έδιναν το πεσκέσι εφάπαξ στο γνωστό του γνωστού τώρα θα το δώσουν στο κράτος με δόσεις. Υπάρχουν όμως και συμπολίτες μας που έχουν καταπατήσει δασικές εκτάσεις και συνεχίζουν να το κάνουν.Δυστυχώς οι εκπτώσεις που κάνει και αυτή η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα με βρίσκει αντίθετο. Ελπίζω να αλλάξει κάτι έστω την τελευταία στιγμή και αυτοί οι άνθρωποι να πληρώσουν για τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει.
      Παρεμπιπτόντως οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Μεσσηνία σύμφωνα με τη δασική υπηρεσία το 45 ήταν περισσότερες σε σχέση με του 70 και το πρόστιμο είναι 20.000.000…

      π/Πλειστηριασμοί. Αυτό που ξέρω είναι ότι με τους πριν θα περνούσαν όσοι έχουν πρόβλημα με δάνεια σε τράπεζες <> από τις αρχές του 16 και στην πρώτη κατοικία όπως στην Ισπανία του φίλου Ραχόι. Με τους <> διαβάζω είτε για νόμους που προστατεύουν για δικαστικές αποφάσεις που προστατεύουν ανθρώπους που έχουν πρόβλημα πραγματικό ή μειώνουν δάνεια. Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία από τις περιπτώσεις που γεννούν κινήματα…

      βρε bro θα μπορούσα να γράφω για ώρες ακόμα αλλά κούρασα και κουράστηκα. Υπάρχουν στραβά να σου πω πολλά που κάνουν και τούτοι εδώ αλλά δεν στα γράφω.Οι απώλειες που είχαμε για τις επιλογές μας σε συντρόφους και συντρόφισσες πόνεσαν και πονάνε πολύ, ακόμα. Σχώραμαι αλλά η ανάγκη μου εδώ και δύο χρόνια είναι να πιαστώ από τα λίγα έστω καλά που γίνονται και σαν πωρωμένος όπως λες να συνεχίσω να κοροϊδεύω τον εαυτό μου.

 2. πολλά από τα θέλω σου είναι και δικά μου bro.
  Στάση πληρωμών έκανε και αυτή η κυβέρνηση και τα αποτελέσματα ήταν και είναι οδυνηρά για ένα λαό που δεν ήταν πραγματικά έτοιμος να ακολουθήσει μέχρι τέλους. Αυτή η <> πρέπει όντως να αρχίσει. Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθεια που γίνεται για την επούλωση <> της χρεοκοπημένης χώρας μου. Με λάθη, με παραλήψεις η προσπάθεια γίνεται. Ημίμετρα θα μου πεις, ίσως. Αυτός που καθορίζει όμως το μέτρο είναι ο κόσμος που αποφάσισε το Σεπτέμβρη του 15 για το τι θέλει να κάνει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.