Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Έξι μήνες φυλακή για παράβαση καθήκοντος στο δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη

ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ φυλάκιση, για παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης. Τη μήνυση, κατέθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης, ο οποίος μετά την απόφαση, δήλωσε χθες πως από την πλευρά του, θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τη νομιμότητα. «Λυπάμαι για τον συμμαθητή μου και πατριώτη μου, Δημήτρη Καφαντάρη. Δεν λυπάμαι καθόλου όμως, για τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος. Ντρέπομαι, που η Δημοτική Διοίκηση, της οποίας προΐσταται ο κ. Καφαντάρης, καταδικάζεται συνεχώς, αλλά θα επιμείνω, γιατί αυτό απαιτεί η νομιμότητα», σημείωσε ο κ. Κανάκης, δηλώνοντας με έναν τρόπο, δικαιωμένος από την απόφαση.

 Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Όλα ξεκίνησαν, πριν από πεντέμισι περίπου χρόνια, όταν ο δήμαρχος, προέβη σε έκδοση βεβαίωσης, η οποία ωστόσο, φερόταν ως εκδοθείσα από τη διεύθυνση Τ.Υ. – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, που επέτρεπε τη χρήση μπαρ (κέντρου διασκέδασης), σε σημείο όμως όπου απαγόρευε η Πολεοδομική Νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος βάσει νόμου, έχει μόνο την αρμοδιότητα να ελέγχει πειθαρχικά τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, υποκαθιστώντας… την προϊσταμένη αυτής και τον ορισμένο αντιδήμαρχο, εξέδωσε την απόφαση, επιτρέποντας τη λειτουργία του κέντρου διασκέδασης, στην περιοχή αυτή, που ορίζεται ως γενικής κατοικίας και, συνεπώς, δε γίνεται να φιλοξενεί, τέτοια καταστήματα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του, με σκοπό να προσπορίσει παράνομη περιουσιακή ωφέλεια στον ιδιοκτήτη του κέντρου, στον οποίο σχεδόν 3 μήνες μετά την εν λόγω απόφαση, χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στεγασμένου χώρου εκδηλώσεων, που δε θα δινόταν αν δεν είχε υπογράψει ο κ. Καφαντάρης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ηλίας Κανάκης, είχε ορίσει πολιτική αγωγή τον γνωστό δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Φωνή», μετά την καταδικαστική απόφαση στο πρόσωπο του δημάρχου Πύλου-Νέστορος, αρκέστηκε να σχολιάσει πως η απόφαση αυτή, είναι κάθε άλλο παρά απλή. «Ο κ. Καφαντάρης, καταδικάστηκε σε έξι μήνες, για παράβαση καθήκοντος για ζήτημα πολεοδομικό. Αυτό, δεν είναι και απλό, διότι φανταστείτε έναν δήμαρχο που ορκίζεται να τηρεί τη νομιμότητα, να καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος, για το οποίο είχε εκλεγεί», ανέφερε, για να κλείσει το σχολιασμό του με έναν ξεκάθαρο υπαινιγμό. «Όσον αφορά στα υπόλοιπα, όλα, τώρα αρχίζουν…», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Δημήτρης Καφαντάρης άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button