Κόσμος

Έπεσε από τα 14.500 πόδια και σώθηκε από μυρμήγκια!


Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η αδρεναλίνη, που ζουν στα άκρα και συνεχώς προσπαθούν να βρίσκουν ευκαιρία για να το κάνουν. Το να πέσεις από τα 14.500 πόδια σίγουρα είναι μέσα σε αυτές της δραστηριότητες.

Το skydiving είναι μια δραστηριότητα κομμένη και ραμμένη σε ανθρώπους που αναζητούν την έκρηξη αδρεναλίνης και την περιπέτεια. Το να πέφτεις από ένα αεροπλάνο με περίπου 200 χιλιόμετρα την ώρα ωστόσο, πολλές φορές θεωρείται πιο ασφαλές από το να οδηγείς αυτοκίνητο.

Το 2012, μόλις 19 άνθρωποι είχαν δυστύχημα με αλεξίπτωτο, ενώ 34.000 πέθαναν σε τροχαία. Οι λόγοι που μπορεί να γίνει ένα δυστύχημα είναι αρκετοί, να μην ανοίξει το αλεξίπτωτο, να ανοίξει σε χαμηλό ύψος, προσγείωση σε κακό έδαφος κ.α. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Αν πέσει κάποιος από τα 14.500 πόδια με 200 χιλιόμετρα την ώρα, σίγουρα θα πεθάνει στη σύγκρουση. Όχι όμως η Joan Murray. Το 1999, η 47χρονη τότε Joan είχε αγάπη στην οικογένειά της, στη δουλειά της ως τραπεζικός και στο νέο της χόμπι, το skydiving. Στις 25 Σεπτεμβρίου ταξίδεψε μια ώρα και ετοιμάστηκε για την πτώση.

Όταν το αεροπλάνο έφτασε στο σωστό ύψος, περίμενε το σινιάλο για να πηδήξει. Όταν πήδηξε για 45 δευτερόλεπτα ένιωθε τον αέρα στο πρόσωπό της και το ευχαριστιόταν όσο τίποτα άλλο. Όταν όμως πήγε να ανοίξει το αλεξίπτωτο, εκείνο δεν άνοιξε.

Έπρεπε να σκεφτεί γρήγορα. Το είχε κάνει άλλωστε 35 ακόμα φορές, οπότε δεν ήταν νέα σε όλο αυτό. Το εφεδρικό αλεξίπτωτο άνοιξε και αρχικά η ταχύτητα μειώθηκε, αλλά ξαφνικά άρχισε στριφογυρίζει. Τα σχοινιά μπλέχτηκαν και αυξήθηκε και πάλι η ταχύτητα της πτώσης.

Στα 700 πόδια το αλεξίπτωτο είχε αχρηστευτεί εντελώς και έπεφτε με ταχύτητα περίπου 125 χιλιομέτρων. Όταν έπεσε οι διασώστες έτρεξαν αμέσως στο σημείο και την πήγαν στο νοσοκομείο. Κανένας δεν πίστευε ότι θα γλιτώσει. Η δεξιά τς πλευρά είχε διαλυθεί. Οι γιατροί δεν πίστευαν πως ζούσε ακόμα, αλλά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας παρατήρησαν μερικά μικρά φουσκώματα σε όλο της το σώμα.

Κάποια στιγμή κατάλαβαν πως ήταν δαγκώματα από μυρμήγκια της φωτιάς. Όταν η Joan προσγειώθηκε, έπεσε πάνω σε μια φωλιά και την δάγκωσαν 200 φορές. Μπορεί αυτό να το θεωρήσετε ως έναν περαιτέρω τραυματισμό, αλλά τα μυρμήγκια της έσωσαν την ζωή.

Τα μυρμήγκια της φωτιάς έχουν ένα δηλητήριο που ονομάζεται σολενοψίνη. Όταν τα μυρμήγκια συνέχιζαν να την δαγκώνουν, το δηλητήριο ερέθισε το νευρικό της σύστημα και η καρδιά της συνέχισε να χτυπά.

Η Joan παρέμεινε σε κώμα για δυο εβδομάδες, αλλά κατάφερε να συνέλθει εντελώς μετά από 20 εγχειρήσεις και 17 μεταγγίσεις αίματος. Έκανε φυσιοθεραπείες και όταν έφυγε από το νοσοκομείο, μπόρεσε να περπατήσει από το αναπηρικό καροτσάκι μέχρι το αυτοκίνητο της.

Απέρριψε το δικαίωμα που είχε να καταγραφεί με ποσοστό αναπηρίας και συνέχισε να δουλεύει στην τράπεζα. Και το πιο παράξενο ήταν, ότι θέλησε να ξανακάνει skydiving. Το 2001, λίγο μετά που επέστρεψε στην δουλειά, έκανε την 37η πτώση της. Όταν την ρώτησαν πως ένιωσε, εκείνη απάτησε «Ήταν τέλεια»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button