Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Έργα οδοποιίας ύψους 995.000 ευρώ για τα Φιλιατρά ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας [Αναλυτικές εργασίες]

Έργα οδοποιίας για την πόλη των Φιλιατρών προϋπολογισμού 995.000 ευρώ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά την χθεσινή συνεδρίασή του.

Το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε την Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Τριφυλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Κ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ. Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αφορούν την συντήρηση οδοστρωμάτων με ασφαλτοτάπητα, την ασφαλτόστρωση οδών και την συντήρηση – αποκατάσταση «σκαφών» σε διασταυρώσεις.

Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη αφορούσε τη λήψη απόφασης υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα LEADER/CLLD της πράξης με τίτλο «Ανάπλαση κύριου οδικού άξονα και πεζοδρομίων της πόλης Φιλιατρών (καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του)» και έγκριση Τεχνικής Μελέτης και τευχών Δημοπράτησης προϋπολογισμού 595.000 €
Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν κυρίως στην ασφαλτόστρωση και βελτίωση – αντικατάσταση πεζοδρομίων των οδών Φουρναράκη, Ι. Μεταξά, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Στρατ. Σταυριανόπουλου, συνολικού μήκους περίπου 1500 μέτρων.

Τέλος, στον κοινόχρηστο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας προτείνεται να γίνει επέκταση του πεζοδρομίου της εισόδου του Ναού, η κατασκευή νησίδας; κυκλικής πορείας των οχημάτων καθώς και η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων για τον καλύτερο φωτισμό του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button