Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Έριξε αυλαία στα Φιλιατρά το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες” [εικόνες]

 

0


Η Τριφυλία, έγινε για πέντε ημέρες, σταυροδρόμι ευρωπαϊκής μουσικής και χορού.

Έπεσε η αυλαία την Δευτέρα το βράδυ του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» με την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών με τη συμμετοχή της Αρμενίας, της Εσθονίας, της Γεωργίας, του Ισραήλ, του Ανατολικού Τιμόρ, αλλά και του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών.

Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιλάμβανε μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες ανταλλαγής πολιτιστικών γνώσεων μεταξύ των νέων, επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τριφυλίας και της περιοχής γενικότερα, αλλά έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες του Δήμου να γνωρίσουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής άλλων χωρών, αφού ένας από τους στόχους της διοργάνωσης ήταν και η γνωριμία άλλων πολιτισμών.

Ειδικότερα, χορευτικές εκδηλώσεις έγιναν στους Γαργαλιάνους, την Κυπαρισσία, το Κοπανάκι και τα Φιλιατρά.

Σήμερα το απόγευμα στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία θα γίνει η λήξη του φεστιβάλ και ο αποχαιρετισμός, παρουσία όλων των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν στις παραστάσεις.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button