Ελλάδα

Έρχεται ο “Μεγάλος Αδελφός ” για τα αυτοκίνητα – Όλες οι πληροφορίες σε ηλεκτρονικό αρχείο

Έρχεται ο “Μεγάλος Αδελφός” για τα ανασφάλιστα ΙΧ και τα απλήρωτα τέλη, στο πλαίσιο του άρθρου 31 νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο ” Ένταξη ψηφιακών υπηρεσιών παροχής πληροφοριών οχημάτων στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.)” που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο δημιουργούνται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης ( gov.gr-ΕΨΠ) δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.), του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης , το “my Auto ” και το “Audit Car” όπου θα καταχωρούνται πληροφορίες για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως εάν κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας ή έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας .

Οι Αρχές θα αντλούν τις παραπάνω πληροφορίες από το νέο ηλεκτρονικό αρχείο και έτσι θα γνωρίζουν επακριβώς ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ενώ έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας ή είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν πληρωθεί από τους κατόχους τους τα τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ . Το ηλεκτρονικό αυτό αρχείο αυτό θα αποτελεί εργαλείο για τους αστυνομικούς που διενεργούν ελέγχους στους δρόμους σε διερχόμενα οχήματα αλλά και για τους φοροελεγκτές της ΑΑΔΕ που πραγματοποιούν διασταυρώσεις.

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας “myAuto “, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημα τους και σχετίζονται ιδιαιτέρως με:

-με την ημερομηνία έκδοσης και ανάκτησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής,

-την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας,

-την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων,

-το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα,

-τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος,

-τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία,

-τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος και

-την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και τα όργανα ελέγχου οχημάτων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car».

Διαβάστε το άρθρο 31 του νομοσχεδίου του υπουργείου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εδώ

 

Πηγή: enikonomia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button