Ελλάδα

Έσπασε φράγμα στη Θεσσαλονίκη και πλημμύρισαν χωριά

Μεγάλες καταστροφές από τη βροχή σε Σταυρό και Βρασνά – Επιχείρηση για τη διάσωση 28 ατόμων

Εικοσιοκτώ άτομα χρειάστηκε να απομακρυνθούν και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία, ανάμεσα τους μία έγκυος γυναίκα με ένα βρέφος 10 μηνών κατά τη διάρκεια σφοδρής νεροποντής που έπληξε τις περιοχές του Σταυρού και των Νέων Βρασνών στο Δήμο Βόλβης στη Θεσσαλονίκη και προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες.

Ο Σταυρός και τα Νέα Βρασνά βρέθηκαν στο «μάτι» της κακοκαιρίας από τις 23:00 το βράδυ. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έσπασε τεχνητό φράγμα στην περιοχή και τα νερά έφτασαν μέχρι τα χωριά, πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα και παρασύροντας αυτοκίνητα.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε περίπου 200 κλήσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, για βοήθεια και αντλήσεις υδάτων. Οι πυροσβέστες έδωσαν προτεραιότητα στη διάσωση των ανθρώπων.

Τριάντα υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος με δεκαέξι οχήματα, αφού ολοκλήρωσαν την ασφαλή μεταφορά ατόμων ξεκίνησαν και συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα τις αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button