Τοπικά Νέα

Έχασαν τον ύπνο τους στα Αρφαρά από τις κλοπές

Καμπανάκι κινδύνου από τα Αρφαρά για αυξημένη παραβατικότητα

Για καθημερινά κρούσματα κλοπών, που κάνουν τους κατοίκους να χάνουν τον ύπνο και την ησυχία τους, διαμαρτύρονται οι κοινοτικοί σύμβουλοι των Αρφαρών και ήδη έχουν εκδώσει ομόφωνη απόφαση, την οποία έχουν κοινοποιήσει στο Δήμο Καλαμάτας, που με τη σειρά του καλείται να ενημερώσει την Αστυνομία και την Εισαγγελία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι κλοπές συνεχίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, παρότι η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητείται η λήψη μέτρων είναι από τον Οκτώβριο. Τα κρούσματα, όπως μας επισήμαναν, είναι καθημερινά και απ’ όσους πέφτουν θύματα, οι μισοί και λιγότεροι καταγγέλλουν πλέον το περιστατικό στην Αστυνομία.
Όπως τόνισαν, εκτός του ότι έχουν πέσει θύματα, πρέπει να χάσουν χρόνο και ταλαιπωρία με καταθέσεις και επισκέψεις στην Αστυνομία, όταν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Φόβος κατοίκων
Η κατάσταση, όπως περιγράφουν, έχει ξεφύγει. Το σχολείο έχει παραβιασθεί τρεις φορές το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να αφαιρεθούν πράγματα από το κυλικείο. Όπως, δε, είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι που μίλησαν στο «Θ», ούτε κοτέτσι μπορούν να βάλουν πλέον, ενώ κλέβουν ακόμα και περιφράξεις με τους πασσάλους.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρφαρών, σε συνεδρίασή του στις 30 Οκτωβρίου, συζήτησε το θέμα της παραβατικότητας. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αριστοτέλης Ματθαίος, ενημέρωσε το Σώμα για το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας στην περιοχή, εκφράζοντας την απόγνωση και την απογοήτευση των δημοτών.
«Οι δημότες στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα, όπως ακόμη δραστηριοποιούνται και πολλοί επαγγελματίες (μαγαζιά) όλων των κλάδων. Θα σας αναφέρουμε κάποιες περιπτώσεις παραβατικότητας όπως το φαινόμενο εισβολέων σε ιδιόκτητες κατοικίες. Πολίτες που δεν τις έχουν ως μόνιμη κατοικία, αλλά τις επισκέπτονται πολύ τακτικά, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη εικόνα της λεηλασίας. Μόνιμοι κάτοικοι δεν μπορούν να φύγουν από την οικία τους λόγω του φόβου παραβιάσεως, ηλικιωμένοι τρομοκρατημένοι, κλειδαμπαρωμένοι, φοβούμενοι για τη ζωή τους.
Επίσης, παραβιάσεις σε κτήματα αποτρέπουν τους δημότες να καλλιεργήσουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους. Έντονο είναι και το φαινόμενο άτομα να κυκλοφορούν έχοντας επιθετική, ενοχλητική, επικίνδυνη συμπεριφορά (εμφανές πως είναι υπό την επήρεια ουσιών)», τόνισε ο κ. Ματθαίος.

Απόφαση Συμβουλίου
Όλα αυτά αρκούν για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος της παραβατικότητας στην περιοχή, ενώ ο κ Ματθαίος εξήγησε ότι είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να αναφερθεί.
Το συμβούλιο, έπειτα από συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: «Ζητούμε την ασφάλειά μας, φοβούμαστε για τη ζωή μας, ανησυχούμε για το μέλλον των παιδιών μας, της περιοχής μας. Το φαινόμενο της παραβατικότητας έχει επηρεάσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό και την οικονομία της περιοχής μας. Ζητούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ενημερωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, δήμαρχος Καλαμάτας και Εισαγγελία Καλαμάτας».

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button