ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη το απόγευμα προβλέπεται, τελικά, η ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου και στην Κυπαρισσία!

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες το απόγευμα στη Βουλή χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως «επείγον» και εισάγεται σήμερα Τετάρτη στις 3 μετά το μεσημέρι στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, προς επεξεργασία. Η επεξεργασία του στις Επιτροπές θα ολοκληρωθεί μετά από τρεις συνεδριάσεις σήμερα και αύριο, στις οποίες θα κληθούν και εξωκοινοβουλευτικοί φορείς να τοποθετηθούν.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια την Παρασκευή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου. Με το πολυνομοσχέδιο κλείνουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Τα υπόλοιπα -για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα- θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.
Στο Τμήμα Α’ του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο Μέρος Α’ η σύσταση του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Το Άρθρο 115 αναφέρεται στη σύσταση και τοπική αρμοδιότητα Κτηματολογικών Γραφείων και Υποκαταστημάτων Κτηματολογικών Γραφείων του Φορέα. Συστήνονται 17 Κτηματολογικά Γραφεία, μεταξύ των οποίων Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

Σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο “Σύσταση του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου”, που τέθηκε σε διαβούλευση από τις 13 έως και τις 20 Δεκεμβρίου, δεν περιλαμβανόταν η ίδρυση Υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου στην Κυπαρισσία, παρά μόνο για όλη τη Μεσσηνία ένα στην Καλαμάτα κι ένα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.