Ελλάδα

Αίγινα: Επιχειρηματίας έβαλε 140 σετ ομπρελών σε παραλία, ενώ έχει άδεια για 24

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί για όσα συμβαίνουν σε παραλία της Αίγινας καθώς ιδιοκτήτης επιχείρησης έχε καταπατήσει με κάθε τρόπο το συμφωνητικό μίσθωσης που υπέγραψε με τον Δήμο Αίγινας και την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά – Νήσων και Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραλία στο Κλήμα-Κλειδί της Αίγινας. Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται από τους κάτοικους της περιοχής παρότι το συμφωνητικό προβλέπεις κατάληψη συγκεκριμένου χώρου από την επιχειρήση, ο επιχειρηματίας τον έχει υπερβεί κατά πολύ. «Στην αιτούμενη προς παραχώρηση έκταση του κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού μπορούν να τοποθετηθούν 24 σετ ομπρελών», ανέφερε το συμφωνητικό, με τον ιδιοκτήτη να έχει τοποθετήσει 140 σετ ομπρελών στην ίδια περιοχή.

Τα σετ των ομπρελών «συνοδεύονται» από μια καντίνα η οποία -επίσης παρανόμως- βρίσκεται στον χώρο της παραλίας όλο τον χρόνο, παρότι επιτρέπεται μόνο για τους μήνες του συμφωνητικού. Πρόβλημα δημιουργείται επίσης και από τη μουσική που εκπέμπεται δυνατά από τα ηχεία της καντίνας καθώς ο ήχος φτάνει μέχρι τα σπίτι της περιοχής.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στον αιγίαλο, καθώς ο επιχειρηματίας αποφάσισε να καλύψει με άμμο από εκσκαφές τα βότσαλα που κοσμούν την συγκεκριμένη παραλία. Όταν μάλιστα, τα καιρικά φαινόμενα αποκάλυψαν τη φυσική κατάσταση, η μισθώτρια επιχείρηση παρενέβη με τον ίδιο τρόπο και για δεύτερη φορά. Οι παρεμβάσεις δεν έμειναν εκεί, μιας και ο επιχειρηματίας αποφάσισε να ισοπεδώσει τον χώρο δίπλα στην παραλάι για να φτιάξει παράνομο χώρο πάρκινγκ τις θέσεις του οποίου χρέωνε πέρυσι 40 ευρώ για όσους δεν ήταν πελάτες του.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αίγινα, Ιωάννη Ζορμπά να αποσυρθούν άμεσα (πριν περασει το καλοκαίρι) τα παράνομα σετ ομπρελών και την καντίνα που καταλαμβάνουν τον κοινόχρηστο Δημόσιο χώρο της Παραλίας, αλλά και να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button