Τοπικά Νέα

Αίτημα από την Περιφέρεια για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο Οιχαλίας

Την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα εξάμηνο των περιοχών του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, που επλήγησαν από πλημμύρες την περασμένη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με έγγραφό του προς το Γραφείο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, χθες Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Στο εν λόγω έγγραφό του, ειδικότερα, ο περιφερειάρχης επικαλείται σχετική ενημέρωση από την πλευρά του πιο πάνω δήμου στην οποία επισημαίνεται ότι λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων -εξ αιτίας των βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν την 20 Ιανουαρίου- οι περιοχές Ανω Μέλπειας, Κάτω Μέλπειας, Διαβολιτσίου, Αγριλόβουνου, Δασοχωρίου και Καρνασίου της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας του Δήμου Οιχαλίας, υπέστησαν “σοβαρότατες ζημιές εμπορικές επιχειρήσεις, οικίες, αγροτικές επιχειρήσεις, τμήµατα του οδικού δικτύου, το δίκτυο ύδρευσης”, ενώ σημειώθηκαν επίσης “καταστροφές στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων και έντονες κατολισθήσεις και προσχώσεις φερτών υλικών)”.

 

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξ άλλου, χθες Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς επισκέφθηκε τις πιο πάνω πληγείσες από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής περιοχές του Δήμου Οιχαλίας, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη και των υπηρεσιακών στελεχών της Π.Ε. Μεσσηνίας, έγινε καταγραφή προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή, ενώ οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα γίνουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Επίσης έγινε αυτοψία στο Καρνάσι, στην περιοχή του οποίου πραγματοποιούνται εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης.

 

 

Το έγγραφο του περιφερειάρχη προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button