Τοπικά Νέα

Αγαπημένες μαγευτικές παραλίες της Μεσσηνίας για τα τελευταία μπάνια του φθινοπώρου!

Η Μεσσηνία είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός στην Αθήνα (225 χλμ., περίπου 2,5 ώρες) που θα φτάσετε εύκολα οδικώς και δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλους ελληνικούς προορισμούς. Όμορφα χωριά, κομψές προτάσεις διαμονής, γραφικά τοπία, φύση, εξαιρετικό φαγητό και φυσικά υπέροχες παραλίες!

Εδώ ξεχωρίσαμε κάποιες από τις ωραιότερες που θα βρείτε στη Μεσσηνία!

Βοϊδοκοιλιά

Παραλία Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Αναµφίβολα το καµάρι της Μεσσηνίας καθώς θεωρείται από τις οµορφότερες της Μεσογείου, χάρη στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος. Χιλιοφωτογραφισµένη παραλία που απλώνεται σε ένα υπέροχο ηµικύκλιο που µοιάζει να σχηµατίζει το γράµµα Ω, µε τιρκουάζ νερά και ψιλή σαν πούδρα άµµο. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου.

Καλογριά

Παραλία Καλόγρια, Μεσσηνία

Γαλαζοπράσινα νερά, αµµώδη ακτή και πυθµένας, δροσερή σκιά από ψηλά δέντρα και χαρούµενοι επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό που την επιλέγουν για τα θέλγητρά της. Οργανωµένη και µε beach bar που συγκεντρώνει πλήθος νεαρόκοσµου, αποτελεί το υπέροχο µυστικό της Στούπας. Λέγεται πως εδώ έζησε για 2 χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης µαζί µε τον θρυλικό ήρωα του µυθιστορήµατος του “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορµπά”.

Μπέλα Βράκα: Η εξωτική ροζ παραλία στα Σύβοτα που συγκλονίζει

Φονέας

Παραλία Φονέα, Μεσσηνία

Μη σας τροµάζει η ονοµασία της, γιατί µόνο τροµακτική δεν είναι! Και εδώ το τοπίο είναι παραδεισένιο, µε πρασινογάλαζα νερά, δέντρα που απλώνουν τη σκιά τους, µεγάλα λευκά βότσαλα, επιβλητικούς βράχους και το σηµείο όπου καταλήγει το φαράγγι του Φονέα. Η πιο αγαπηµένη από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Δυτικής Μάνης.

Χρυσή Ακτή

Παραλία Χρυσή Ακτή, Μεσσηνία

Από τις οµορφότερες του νοµού, ελάχιστα λεπτά από την Πύλο, µήκους 4 χιλιοµέτρων. Στρωµµένη µε ψιλή άµµο, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά προσφέρει άπλετη θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, το νησί Σφακτήρια και την Πύλο.

Λαγκούβαρδος

Παραλία Λαγκουβάρδος, Μεσσηνία

Όταν η φύση µοίραζε οµορφιά, η συγκεκριµένη παραλία πήρε την περισσότερη. Καταγάλανα νερά, πεύκα που ρίχνουν τη σκιά τους, καθαρή άµµος και αρκετά δηµοφιλής στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Φοινικούντα

Παραλία Φοινικούντα, Μεσσηνία

Στο ήσυχο και µαγευτικό παραθαλάσσιο θέρετρο, ντόπιοι και επισκέπτες επισκέπτονται την παραλία του οικισµού που διαθέτει κρυστάλλινα νερά, µεγάλη αµµουδιά και πλήθος επιλογών από µικρά ταβερνάκια και καφετέριες για φαγητό µετά την απόλαυση του µπάνιου.

Αλμυροπόταμος Εύβοιας: Ένα παραθαλάσσιο χωριό για να απολαύσετε στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας

Παραλία Καλαµάτας

Παραλία Καλαμάτας, Μεσσηνία

Βραβευµένη µε Γαλάζια Σηµαία µε εξαιρετική ποιότητα νερών και καθαρή ακτή που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Ελαία

Παραλία Ελαία, Μεσσηνία

Ο υδάτινος παράδεισος της Κυπαρισσίας µε χρυσαφένια αµµουδιά, πεντακάθαρα, καταγάλανα νερά, δέντρα για σκιά, οργανωµένη αλλά και ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν ήσυχες στιγµές.

Περούλια

Παραλία Περούλια, Μεσσηνία

Λίγα χιλιόµετρα από την Κορώνη, στο χωριό Βουνάρια, απλώνεται ένα αµµώδες όνειρο µε χρυσή παραλία και καθάρια, ήρεµα νερά σε µια παραδεισένια καταπράσινη τοποθεσία. Αποτελεί ένα καλά κρυµµένο µυστικό καθώς για να αποκτήσετε πρόσβαση ίσως χρειαστεί να πάρετε οδηγίες από τους ντόπιους.

travelstyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button