Ελλάδα

Αγριογούρουνα μόνιμοι κάτοικοι… Εκάλης

Ενα θηλυκό αγριογούρουνο μαζί με τα μικρά του σουλατσάρουν στους δρόμους του προαστίου

Μόνιμοι κάτοικοι… Εκάλης έχουν γίνει τα μέλη μιας μικρής αγέλης από αγριογούρουνα, αφού πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής τα έχουν εντοπίσει να αναζητούν την τροφή τους μέσα στον αστικό ιστό.

Τα γουρουνάκια της Εκάλης

Η αγέλη αποτελείται από μια μητέρα με τα μικρά της, που σουλατσάρουν στην Εκάλη. Είναι άγνωστο πως βρέθηκαν εκεί, ωστόσο οι κάτοικοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως τις νυχτερινές ώρες αφού τα ζώα διασχίζουν τους δρόμους και ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων.

Γουρουνάκια (2)

Η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων πάντως, έχει λάβει εκρηκτικές διατάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ σε αρκετές περιοχές, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στη Μακεδονία έχει επανειλημμένα ζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, αφού σύμφωνα με μελέτες προέρχονται από διασταυρώσεις με γουρούνια.
«Τα αγριογούρουνα γεννούν 2 με 4 μικρά, σε αντίθεση με τα υβρίδια που η κάθε γέννα κυμαίνεται από 6 έως 10» είχε εξηγήσει παλαιότερα στο ΑΠΕ ο δασολόγος-περιβαλλοντολόγος, διευθυντής υποστήριξης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, Κυριάκος Σκορδάς.

Τα υβρίδια προέρχονται από διασταυρώσεις αγριογούρουνων με γουρούνια ελευθέρας βοσκής, τα οποία διατηρούν κτηνοτρόφοι που ωφελούνται από πρόγραμμα επιδοτήσεων βιολογικής κτηνοτροφίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button