Πελοπόννησος

Αγροτουρισμός: 2 κτήματα στην Πελοπόννησο για διακοπές στη φύση -Θα ψήσετε ψωμί, θα ασχοληθείτε με καλλιέργειες!

Φανταστείτε διακοπές σε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό. Με το φαγητό σερβιρισμένο σε ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι, λαχανικά απευθείας από το χωράφι, φρέσκα τυριά να περιμένουν καρτερικά στον πάγκο, αυγά απευθείας από το κοτέτσι και αφράτο ζυμωμένο ψωμί.

Κι αν αναρωτιέστε πού μπορείτε να τα ζήσετε όλα αυτά, η απάντηση είναι κάνοντας αγροτουρισμό και υιοθετώντας μια διαφορετική προσέγγιση διακοπών, αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις σε ανοιχτές, φιλόξενες φάρμες που προσφέρουν πλήθος από εναλλακτικές δραστηριότητες.

Το φάσμα βέβαια του αγροτουρισμού είναι πολύ μεγάλο, ειδικά στη χώρα μας, αφού περιλαμβάνει τομείς όπως την τοπική γαστρονομία, τη ζωή στον καθαρό αέρα, τις γεωργικές δραστηριότητες και τη σύνδεση με τη φύση. Οταν μάλιστα είναι κανείς σε θέση να συμμετέχει σε ένα ενεργό μέρος της δημιουργικής αυτής διαδικασίας, είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία και κάτι που υπερβαίνει τα κλασικά ταξίδια. Μέσω του αγροτουρισμού μπορείτε να συμμετάσχετε στην αγροτική ζωή και να βιώσετε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κι αν αναρωτιέστε σε ποια μέρη της Ελλάδας μπορείτε να το ζήσετε, ιδού μερικοί προορισμοί που προσφέρουν μια μοναδική ποικιλομορφία, ανεξάντλητους φυσικούς πόρους, ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και παράδοση.

Eumelia

Στην καρδιά ενός βιολογικού κτήματος, ανάμεσα σε αιωνόβια ελαιόδεντρα, αγρούς με βότανα, κήπους με λαχανικά και φρούτα βρίσκονται οι κατοικίες του αγροκτήματος Ευμέλεια. Το αγρόκτημα απέχει 45 λεπτά από τη Σπάρτη και σχεδόν 2 χλμ. από το χωριό Γούβες, σε μια αγροτική περιοχή, περιτριγυρισμένη από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Ενας υπέροχος και γαλήνιος χώρος, με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες όπως περίπατος και ποδηλασία γύρω από το κτήμα, γαστρονομική περιήγηση που συμπεριλαμβάνει συγκομιδή λαχανικών για το μαγείρεμα, οινογνωσία, μάζεμα ελιών, σταφυλιών και βοτάνων, φρούτων και λαχανικών, αλλά και μαθήματα γιόγκα.

Οι κατοικίες είναι χτισμένες με στοιχεία από την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική αγροικίας, με μια μοντέρνα όμως κομψότητα, ενώ καθένα από τα σπίτια έχει τον δικό του ιδιωτικό κήπο και μια μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στον ελαιώνα και στα γύρω βουνά. Μια μοναδική αγροτουριστική και οικοτουριστική διαμονή!

Πού: Eumelia Organic Agrotourism Farm & Guesthouse, Γούβες, Λακωνία, Τηλέφωνο: 6947151400

 

Orangia

Αρκετά μακριά, πέρα από τη βουή οποιασδήποτε μεγαλούπολης, το αγρόκτημα Orangia δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες για όσους αγαπούν τη φύση και τον ενναλακτικό τουρισμό.

Μέσα σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, με 2.000 δέντρα να δημιουργούν ένα μικρό δάσος, βρίσκονται ένα αγροτόσπιτο και δύο δεντρόσπιτα που υπόσχονται μια ευχάριστη διαμονή για όσους αναζητούν φύση και χαλάρωση. Οι μυρωδιές από τα λουλούδια, η ξύλινη περίτεχνη κούνια, το άκουσμα των ήχων της φύσης που προσφέρει ψυχική και σωματική γαλήνη, οι γεύσεις των προϊόντων και η μύηση στα ενδότερα της αγροτικής ζωής και στα «μικρά μυστικά» της περιοχής θα σας συνεπάρουν.

Η περιοχή φημίζεται για τα κρασιά της. Αν τύχει, λοιπόν, να επισκεφθείτε το αγρόκτημα την εποχή του τρύγου, μπορείτε να γίνετε μέρος αυτής της μοναδικής εμπειρίας και να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία μετατροπής του σταφυλιού σε κρασί σε επιλεγμένα τοπικά οινοποιεία, αλλά και να συμμετάσχετε σε διαδικασία συγκομιδής πορτοκαλιών, που επίσης είναι άφθονα, και να παρακολουθήσετε διαλέξεις και περιηγήσεις από ειδικούς στους τομείς της ιστορίας, της αρχαιολογίας και του περιβάλλοντος.

Πού: Orangia, Λευκοχώρι Ηλείας, Λευκοχωρίου 1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button