Ελλάδα

Αγωνία για τους 30.333 εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ

Αγωνία για το αύριο εκφράζουν οι 30.333 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους καλώντας το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε νέα παράταση για τους ήδη εργαζόμενους και να προκηρυχθεί β’ κύκλος για τα κενά που υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News το υπουργείο Εργασίας αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία καταγραφής όλων των αναγκών στους δήμους ενώ μελετάται και το τι θα γίνει με αυτούς που εργάζονται ήδη στην Κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ Ωστόσο ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ούτε για την προκήρυξη του νέου κύκλου.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ στον νομό Κυκλάδων τον Ιούνιο του 2019 αποφασίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η 4μηνη παράταση στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 8/2018 σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινότητας της χώρας καθώς η παραμονή των εργαζομένων κρίθηκε απαραίτητη από τους φορείς εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν αποφασιστικά στην αποδοτικότερη λειτουργία και την ικανοποίηση αυξημένων αναγκών των υποστελεχωμένων υπηρεσιών. Ωστόσο όπως σημειώνουν αναφερόμενοι στα λόγια του τότε υφυπουργού Εργασίας με στοιχεία που αντλήθηκαν από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, από τις 30.333 θέσεις που είχαν προκηρυχθεί, έχουν καλυφθεί οι 25.184, ενώ από 219.276.000 ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί, θα δαπανηθούν τελικά τα 182.054.128. Υπογραμμιζοντας ότι υπάρχει κάλυψη θέσεων και δαπανών στο 83%.

Με δεδομένο αυτό οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους όσοι εργάζονται και αφού εξασφαλιστεί αν αποδέχονται όλοι μια νέα παράταση να γίνει καταμέτρηση των πραγματικών κενών, τα οποία σε δεύτερο χρόνο μπορούν να καλυφθούν από το Β’ Κύκλο του προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνουν και οι ήδη εργαζόμενοι σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινότητας ανά την Επικράτεια θα παραμείνουν στις θέσεις τους, προσφέροντάς τους μια οικονομική ανάσα στην εποχή της κρίσης και νέοι άνεργοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν βελτιώνοντας το δικό τους βιοτικό επίπεδο αλλά και οι υπηρεσίες δε θα μείνουν ούτε μια μέρα αποδυναμωμένες.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button