ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Αγώνας κατάβασης με ποδήλατο στην πόλη της Κυπαρισσίας

 

κυπ


Tο Σαββατοκύριακο 6-7 Μαϊου.

Τον αγώνα “Kyparissia Urban Downhill Race’’ προκηρύσσει  ο Δήμος Τριφυλίας με την υποστήριξη του «Natura Club Hotel&Spa».  Ενώ, όπως αναφέρεται στην σχετική προκήρυξη, σχεδιαστής-κατασκευαστής της διαδρομής είναι ο  Πανελλήνιος πρωταθλητής κατάβασης Δάνης Καραμιχαηλίδης και επίσης κατασκευαστής της διαδρομής είναι και ο Λάμπρος Φακιόλας.

Η διαδρομή κατάβασης του αγώνα είναι μήκους περίπου 1.400 μέτρα και υψομετρικής διαφοράς 165 μέτρα , η οποία ξεκινάει πλησίον της δεξαμενής ύδρευσης της Κυπαρισσίας και καταλήγει στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Η διαδρομή είναι μέσης τεχνικής δυσκολίας, με ξύλινες και κατασκευές, σκάλες και παραδοσιακά καλντερίμια και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης Downhill με ελάχιστη προτεινόμενη διαδρομή αναρτήσεων 150 χιλιοστά μπρος-πίσω. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της και θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα, τα επικίνδυνα και τα περίεργα σημεία της. Επίσης, όπου κριθεί απαραίτητο, θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής. Στα πολύ επικίνδυνα σημεία της θα υπάρχουν τοποθετημένα προστατευτικά στρώματα και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές και ομάδες διάσωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button