Τοπικά Νέα

Αδρακτάς κατά Αυρηλιώνη για την ύδρευση της Ενότητας Γαργαλιάνων

Απάντηση σε αυστηρό ύφος δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Χαράλαμπο Αυρηλιώνη έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση του δευτέρου για την διακοπή νερού στην πόλη των Γαργαλιάνων και την αναφορά του σε αυτή ότι από το 2013 και ύστερα γινόταν μερική συντήρηση των γεωτρήσεων.

Αναλυτικά στην απάντηση του ο κ. Αδρακτάς αναφέρει τα εξής:

Μια απαραίτητη απάντηση για το θέμα της ύδρευσης της ενότητας των Γαργαλιάνων (και την υποτιθέμενη πλημμελή συντήρηση των γεωτρήσεων) τα προηγούμενα χρόνια:
Α) η συντήρηση των γεωτρήσεων ήταν συνεχής και γινόταν έγκαιρα ώστε το καλοκαίρι να λειτουργούν πλήρως (αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων και από τις συμβάσεις συντήρησης που είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε)
Β) έγκαιρα γινόταν και η συντήρηση του δικτύου του συνδέσμου ώστε οι βλάβες του να είναι το δυνατόν ελεγχόμενες
Γ) μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε η γεώτρηση της Λεύκης που θα έλυνε το θέμα των γεωτρήσεων
Δ) τέλος, ξεκινώντας από μια ημιτελή μελέτη (του παλιού Δήμου Βουφραδών που αφορούσε την αντικατάσταση του δικτύου από τις πηγές έως το Βλαχόπουλο) την οποία βρήκαμε και αποπληρώσαμε, μελετήθηκε η αντικατάσταση του αγωγού στο σύνολο του με νέα χάραξη, εξασφαλίστηκε η άδεια χρήσης νερού και ζητήθηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου (για την έκδοση της οποίας εκκρεμεί μόνο η γνωμοδότηση του δασαρχείου).
Η νέα δημοτική αρχή και ο νεόκοπος πρόεδρος που υπογράφει φαρδιά -πλατιά ανακοινώσεις ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα έκαναν αντίστοιχα:
Α) καμμιά συντήρηση στις γεωτρήσεις μέχρι τις αρχές Ιουλίου
Β) καμμιά συντήρηση στο δίκτυο εν όψει καλοκαιριού (πρώτη φορά μετά από όσα χρόνια τουλάχιστον μπορώ εγώ να θυμηθώ)
Γ) η γεώτρηση της Λεύκης ακόμα δεν έχει λειτουργήσει
Δ) η μελέτη της αντικατάστασης του δικτύου (έργο μήκους 48 χλμ ενδεικτικού προυπολογισμού 15.000.000 ευρώ) έχει μείνει στο σημείο ακριβώς που ήταν εννέα μήνες πριν.
Βέβαια, ο εν λόγω πρόεδρος του συνδέσμου φρόντισε να αναθέσει σε ορκωτό λογιστή (με ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ) λογιστικό έλεγχο καθώς και να ζητήσει πιστοποίηση του συνδέσμου κατά ISO με προτεινόμενο όριο δαπάνης 24.800 ευρώ. (Έναν σύνδεσμο ουσιαστικά νεκρό οργανισμό, που δεν λειτουργεί αφού δεν εκτελείται ο προϋπολογισμός του, δεν έχει γίνει καμία σύμβαση….)

Πρώτα ασέλγησαν κατά προσώπων και τώρα ασελγούν δυστυχώς κατά της αλήθειας προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Με ολέθρια αποτελέσματα….

Με τιμή
Ιωάννης Αν. Αδρακτάς
πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ.
δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας

Σχετικά Άρθρα

3 thoughts on “Αδρακτάς κατά Αυρηλιώνη για την ύδρευση της Ενότητας Γαργαλιάνων”

  1. Αν θυμάμαι καλά μέχρι τον Μάρτιο του 2014 αντιδήμαρχος της πόλης ήταν ο κος Ανδρινόπουλος. Αυτός δεν ακούστηκε… Συμφωνεί άραγε;;;

  2. Τηλεμετρία για το θέμα των διαρροών και τον έλεγχο της ποιότητας του νερού εγκαθιστά η Πύλος με 1.836.000 ευρώ.και εμείς ούτε τους καρκινογόνους αγωγούς δεν έχουμε προγραμματίσει να αντικαταστήσουμε΄Δεν υπάρχει κανένας που να νοιάζεται για την υγεία των πολιτών παρά μόνο για την πάρτη τους και να το παίζουνε παράγοντες

  3. Κ αδρακτα για πες μας πόσα χρόνια εισε σύμβουλος και ποια τα έργα σου για τους Γαργαλιάνους όπου ζεις και εργάζεσαι…και εκλέγεσαι…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.