Δήμος Μεσσήνης

Αδριανή και Κλεισούρα στο επίκεντρο δράσεων των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης»

Με την Αδριανή και την Κλεισούρα έχουν ξεκινήσει σειρά αφιερωμάτων οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης”. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει η καταγραφή της αρχιτεκτονικής των χωριών όσο και της φυσικής τους ιδιαιτερότητας που συνυπάρχουν και εντυπωσιάζουν τον περιηγητή.

Η θέα σε πολλά σημεία της διαδρομής είναι πανοραμική ενώ τόσο η Αδριανή όσο και η Κλεισούρα διατηρούν αναλλοίωτη την πολιτιστική τους ταυτότητα. Τα σπίτια που παραμένουν περιποιημένα , τα παλιά πετρόχτιστα , οι «φυσικοί εξώστες «διάσπαρτοι έξω από την Αδριανή και φυσικά η ανθρώπινη παρουσία που είναι έντονη και πολλές φορές δημιουργική όπως διαφαίνεται όσο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τόσο στην Αδριανή όσο και στα γύρω χωριά δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών. Ο τόπος κρύβει στα σπλάχνα του πολλές ιστορίες και θρύλους και γνώρισε την ολοκληρωτική καταστροφή από τις ορδές του Ιμπραήμ.

Οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» σύντομα θα πραγματοποιήσουν περιήγηση στην Αδριανή και τη Κλεισούρα ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στην ιστοσελίδα https://adrianikleisoyraperiigisi.blogspot.com  .

Τον συντονισμό των δράσεων έχει ο Γιάννης Λάσκαρης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button