Αγροτικά

Αθλητική αλιεία: Μια δραστηριότητα με φανατικούς οπαδούς

Πολλά υποσχόμενη και με οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας εμφανίζεται η δραστηριότητα της ερασιτεχνικής αθλητικής αλιείας. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ωστόσο συγκεντρώνει φανατικούς οπαδούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι ερασιτεχνών αλιέων που διοργανώνουν ετήσιους αγώνες και φεστιβάλ αθλητικής αλιείας, όπως αυτό που γίνεται το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αλιείας Κοζάνης, Ιάκωβος Βαϊζόγλου, συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα 48 αθλητικές ομάδες των δύο ατόμων και γίνεται αποκλειστικά ψάρεμα κυπρίνου (γριβαδιού) και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. «Σε όλο τον κόσμο η αθλητική αλιεία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και ενισχύεται με υποδομές ο θεματικός τουρισμός. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν αντιλαμβάνονται τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες», τονίζει. Ιδιαίτερη αξία έχουν και οι αγώνες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο στις λίμνες Ιωαννίνων, Πολυφύτου, Πλαστήρα αλλά και στη λίμνη των πηγών του Αώου. Από τους συγκεκριμένους αγώνες θα προκύψουν οι καλύτεροι ερασιτέχνες ψαράδες, τέσσερα ζευγάρια, οι οποίοι θα στελεχώσουν την εθνική ομάδα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Σερβία τον προσεχή Οκτώβριο. Η ερασιτεχνική αθλητική αλιεία δεν γίνεται για εμπορικούς σκοπούς, αλλά στηρίζεται στη φιλοσοφία «πιάνω και απελευθερώνω».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.