Τοπικά Νέα

Αθώες δύο πρώην υπάλληλοι της ΔΟΥ Κυπαρισσίας για τη μετατροπή του προστίμου από ευρώ σε δραχμές

Αθώες έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τις δύο πρώην υπαλλήλους της ΔΟΥ Κυπαρισσίας, που είχαν καθίσει στο εδώλιο στις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου, κατηγορούμενες για απιστία περί την υπηρεσία.

Η μία ήταν υπάλληλος στο Γραφείο Κεφαλαίων της Εφορίας, ενώ η άλλη εκτελούσε χρέη προϊσταμένης στην εν λόγω υπηρεσία.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν τότε κατά την ακροαματική διαδικασία, τις απολογίες των κατηγορουμένων και το κατηγορητήριο, το 2002 φάνηκε υπερβολικό το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στην υπάλληλο για πρόστιμο σε επιχείρηση κι επειδή εκείνη τη χρονιά άλλαξε το νόμισμα σε ευρώ, το έκανε στο μυαλό της δραχμές και τις δραχμές στη συνέχεια τις μετέτρεψε σε ευρώ, βεβαιώνοντας ένα ελάχιστο ποσό σε σύγκριση με αυτό που χρωστούσε για πρόστιμα και φόρους η ελαιουργική επιχείρηση που εκείνη την περίοδο βρισκόταν ήδη σε εκκαθάριση.

Η εισαγγελέας πάντως πρότεινε χθες την ενοχή τους γιατί θεώρησε πως έπραξαν αυθαίρετα και με δόλο. Παρατήρησε μάλιστα στην αγόρευσή της ότι στο τέλος του πίνακα με τα ποσά υπήρχε ολογράφως το πρόστιμο και το νόμισμα και έγραφε “ευρώ”.

Ν.Κ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button