ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Αθώοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις πλημμύρες στους Γαργαλιάνους – “Είμαστε στο έλεος” λένε οι αγρότες

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Δικαστήριο Κυπαρισσίας ο πρώην προϊστάμενος της Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου και στελέχη – υπάλληλοι της Περιφέρειας που κατηγορήθηκαν για «πλημμύρα από αμέλεια».

Να υπενθυμίσουμε πως έπειτα από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016 όπου καταστράφηκαν θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες αγροτών της περιοχής Κουτσουβερίου Γαργαλιάνων ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και πληγέντες παραγωγοί είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με εξετάσεις μαρτύρων που ανέφεραν στο δικαστήριο την τεράστια καταστροφή από τις πλημμύρες, τις οποίες αποδίδουν σε κακοτεχνίες στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού και έλλειψη υδραυλικής μελέτης, ενώ σήμερα το πρωί συνεχίστηκε με τις καταθέσεις και των κατηγορούμενων.

Μετά την αθωωτική απόφαση, ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, ο οποίος ήταν και μάρτυρας στην υπόθεση, σημείωσε: «τελείωσε η δίκη για τις πλημμύρες του 2016 που είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές οι αγρότες – παραγωγοί στο Κουτσουβέρι Γαργαλιάνων και την περιοχή εκεί εξαιτίας του δρόμου που, κατά την άποψή μας, είχε και έχει μεγάλες ατέλειες και είναι χωρίς αντιπλημμυρική μελέτη. Τελικά, περίεργα κατά την άποψή μου, βγήκε μια αθωωτική απόφαση για τους κυρίους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Με την απόφαση φαίνεται ότι για όλα φταίνε οι αγρότες. Οι αγρότες είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και αυτοί πληρώνουνε. Υποτίθεται ότι δεν ανοίγουνε γράνες, ενώ είναι υπεύθυνοι ο δήμος και η Περιφέρεια για όλα τα ρέματα και ό,τι συμβαίνει στην περιοχή και ειδικά με την κατασκευή του νέου δρόμου είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να πλημμυρίζουν τα χτήματά μας κι όμως βγήκε αθωωτική απόφαση. Από κει και πέρα, η κρίση είναι σ’ εσάς και στον κόσμο. Φταίνε τα καιρικά φαινόμενα και φταίνε οι αγρότες επαναλαμβάνω που δε νοιάζονται για να προστατεύσουν την ίδια τους την περιουσία. Αυτό είναι για γέλια»

Από την πλευρά του ο παραγωγός Γιώργος Διακουμόπουλος, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, τόνισε πως, “Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τις πλημμύρες του 2016 θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γενική, ότι σε περίπτωση που γίνει μια πλημμύρα έντονη κάποια στιγμή και πάθουμε το ίδιο πρόβλημα, την ίδια πλημμύρα στις καλλιέργειες και τις περιουσίες μας, ποιος θα μας προστατεύσει πάνω σ’ αυτό το θέμα; Άρα δεν υπάρχει κανένας, δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε στο έλεος”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button