Ελλάδα

Αιδηψός: Αναβλήθηκε η δίκη του 30χρονου που κακοποίησε το γατάκι – Πρόστιμο 200 ευρώ στους μάρτυρες

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο δικαστήριο της Χαλκίδας

Αναβολή έλαβε η δίκη του 30χρονου ο οποίος εμφανίστηκε σε βίντεο να κλωτσά ένα γατάκι στη θάλασσα, αφού πρώτα το δελέασε με φαγητό προκειμένου να τον πλησιάσει.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο δικαστήριο της Χαλκίδας, καθώς κατά την σημερινή διαδικασία ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε, ενώ δικηγόρος του εμφανίστηκε με ένα χαρτί γιατρού το οποίο όμως δεν δικαιολογούσε την απουσία του.

Παράλληλα, από το δικαστήριο απουσίαζαν και οι μάρτυρες, τα άτομα δηλαδή που γελούσαν με την ειδεχθή πράξη στην ταβέρνας και ο δικαστής έδωσε εν τέλει αναβολή για δέκα ημέρας, επιβάλλοντας 200 ευρώ πρόστιμο στους μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε αντιδράσει έντονα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και είχε ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να κινηθούν άμεσα για τον εντοπισμό του δράστη, αμέσως μετά τη σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού έγραψε στα social media:

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε προς τη θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button