Κόσμος

Ακάρ: “Δεν αλλάζει η ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας επειδή αγόρασαν μερικά μεταχειρισμένα αεροσκάφη”

Επίθεση σε βάρος της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε για προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις, εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τις δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του σε κέντρο στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υποστήριξε πως, παρά το γεγονός ότι “ενώ εμείς λέμε στους Έλληνες γείτονές μας ότι είμαστε υπέρ της εξεύρεσης πολιτικών λύσεων και διαλόγου, στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει, εκείνοι δεν έχουν σταματήσει τις προκλητικές δηλώσεις και την επιθετική ρητορική”, κατηγορώντας την Ελλάδα πως “αγνοεί όλες τις συμφωνίες” τη στιγμή που “δεν υπάρχει απειλή ούτε και επιθετική στάση από την πλευρά της Τουρκίας”.

Εν συνεχεία, ο Χουλουσί Ακάρ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να αλλάξει ισορροπία δυνάμεων των δύο χωρών επειδή “αγόρασαν τρία ή πέντε μεταχειρισμένα αεροσκάφη. Συνεπώς, περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να συμβάλουν ώστε να λυθούν τα προβλήματα μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και διάλογο”, τονίζοντας δε, πως “δεν έχει νόημα για την Ελλάδα, η οποία έχει τόσο μεγάλο χρέος, να πλήττει την ευημερία του λαού της με επιπλέον έξοδα“.

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, αφού σχολίασε πως για το Κυπριακό “δεν έχει βρεθεί λύση σε καμία από τις δοκιμασμένες μεθόδους του τελευταίου μισού αιώνα” κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση της συμφωνίας περί αποκλιμάκωσης με έκδοση NAVTEX, ξεκαθαρίζοντας πως “δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button