ΕκπαίδευσηΠολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ε Ε Ε Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση Αλέξη Χαρίτση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, που αφορά την αναγκαία ανέγερση σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ο Αλ. Χαρίτσης, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμάτας που ιδρύθηκε το 2017, ξεκινώντας με 8 μαθητές και  φτάνοντας σήμερα στους 58, με αυξανόμενο αριθμό εγγραφών κάθε χρόνο, συνεχίζει από την ίδρυσή του να συστεγάζεται αναγκαστικά σε ένα σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού σχολείου Καλαμάτας με άλλα δύο ημερήσια Λύκεια (6ο ΓΕΛ και 4ο ΕΠΑΛ), το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και με ένα δημόσιο Ι.Ε.Κ. Το γεγονός της αναγκαστικής συστέγασης έχει δημιουργήσει πλέον συνθήκες συνωστισμού, εφ’ όσον οι αίθουσες που είχαν παραχωρηθεί από τον Δήμο Καλαμάτας δεν επαρκούν πλέον με συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις τα μαθήματα και η υποστήριξη από το  εκπαιδευτικό προσωπικό να γίνονται στους διαδρόμους εκτός των σχολικών τάξεων. Παράλληλα η μη  φυσική οριοθέτηση στον προαυλισμό μεταξύ των συστεγασμένων σχολείων επηρεάζει αρνητικά τη συνύπαρξη των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, με συνέπεια μαθητές με ψυχικές διαταραχές  να χρησιμοποιούν τους αίθριους χώρους του πρώτου ορόφου των άλλων σχολείων, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Όπως επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης, παρά το γεγονός ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας έχει εγκρίνει το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τις “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε. και ενώ έχει βρεθεί το οικόπεδο για να ανεγερθεί το καινούργιο σχολείο, δεν έχει υπογραφεί ακόμη η μελέτη από το αρμόδιο  Υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε να διασφαλιστεί  η χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου σχολείου.

Τέλος ο Αλ. Χαρίτσης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Κρίνει το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας ότι είναι αναγκαία η ανέγερση σχολικής μονάδας για την στέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καλαμάτας;
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης και έγκρισης της μελέτης από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για την ανέγερση σχολικής μονάδας που θα στεγάσει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Καλαμάτας και με ποιους τρόπους θα διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button