Τοπικά Νέα

Αλαλούμ με το εμβόλιο: Από την Καλαμάτα κλείνουν ραντεβού στην Κυπαρισσία και από το Αμπελόφυτο στην Καλαμάτα

Μπάχαλο επικρατεί στο σύστημα που  αφορά τον προγραμματισμό των εμβολιασμών για την πανδημία για τους πολίτες άνω των 85 ετών -και- στο νομό Μεσσηνίας, αναδεικνύοντας την προχειρότητα και τον μικρό αριθμό εμβολιαστικών κέντρων.

Σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο gargalianoionline, ηλικιωμένη από την Καλαμάτα προκειμένου να εμβολιαστεί καλείται να μεταβεί στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας… αντίστοιχα, ηλικιωμένη από το Αμπελόφυτο καλείται να μεταβεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας!

Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στην υπόλοιπη χώρα και μάλιστα ακόμη χειρότερα, αφού υπερήλικες καλούνται να μεταβούν από το ένα νησί στο… άλλο για το εμβόλιο.

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι κλείνουν ραντεβού

Διευκρινίσεις για το σύστημα που άνοιξε χθες, ώστε να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κάνοντας σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν όλοι, όσοι θέλουν, εξήγησε κατ’αρχάς ότι, το ραντεβού για τα άτομα άνω των 85 μπορούν να κλειστούν από τρίτο άτομο, χωρίς εξουσιοδότηση.

Ειδικότερα για όσους δεν μπορούν λόγω της κατάστασης της υγείας τους να μετακινηθούν, αν για παράδειγμα είναι κατάκοιτοι, εξήγησε ότι, θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις και προγραμματισμός από το υπουργείο Υγείας, σε δεύτερη φάση.

Οι πολίτες άνω των 85 ετών, που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν το sms με την ώρα και τον τόπο του ραντεβού τους. Στην περίπτωση και μόνο που συμφωνούν, θα πρέπει μέσα σε 72 ώρες να απαντήσουν πως το επιβεβαιώνουν. Διαφορετικά το ραντεβού χάνεται.

Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αλλάξει την ώρα και τον τόπο του ραντεβού, δεν ισχύει το όριο των 72 ωρών και το ραντεβού μπορεί να αλλαχθεί μέσω του ΚΕΠ, του φαρμακείου ή της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό.

Όσο αφορά στα εμβολιαστικά κέντρα, στην πλήρη ανάπτυξή τους θα είναι 1018, τα οποία όμως προς το παρόν δε λειτουργούν στο σύνολό τους.

Ο υφυπουργός επίστησε την προσοχή στον ΤΚ που δηλώνεται – βάσει του οποίου γίνεται ο προσδιορισμός του εμβολιαστικού κέντρου του ενδιαφερόμενου – καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που λόγω λάθους έχει οριστεί κέντρο πιο μακριά από το κοντινότερο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button