Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος για τις επενδύσεις»

Δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση:

“Με τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην οποία παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που προωθεί για την προσέλκυση και την επιτάχυνση των επενδύσεων στη χώρα, η Κυβέρνηση μας γυρνά στο παρελθόν.

Η επαναλαμβανόμενη έκκληση της Κυβέρνησης για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, δυστυχώς δεν αποτυπώνεται σε κανένα δείκτη. Αντιθέτως αυτό το οποίο σημειώνεται στην πρόσφατη ετήσια έκθεση του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, είναι ότι τα αποθέματα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2020 μειώθηκαν κατά 15,7% μετά από μία πολύ σημαντική ανάκαμψη που είχε συντελεστεί κατά την περίοδο 2015-2019.

Παρά την προσπάθεια που καταβάλαμε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός σταθερού και σαφούς θεσμικού πλαισίου για τις επενδύσεις, η σημερινή Κυβέρνηση σταδιακά προχωρά στην πλήρη αποσύνθεσή του.

Οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση αποτελούν το πλήρες ξεχείλωμα του επενδυτικού πλαισίου, την αποσύνδεση των επενδύσεων από την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική της χώρας, την κατάργηση περιβαλλοντικών και πολεοδομικών όρων, την αποδυνάμωση των μηχανισμών παρακολούθησης και αξιολόγησης αυτών.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα μας είναι βιώσιμες, παραγωγικές επενδύσεις που αναβαθμίζουν την οικονομία και συνδέονται με την συνολική αναπτυξιακή στρατηγική. Αυτό όμως απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο και συγκροτημένο πλαίσιο κινήτρων. Κάτι που απουσιάζει πλήρως από τον κυβερνητικό σχεδιασμό”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button