Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Αναδρομικά: Ξεκινούν οι πληρωμές στους συνταξιούχους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινούν οι πληρωμές των αυξήσεων και των αναδρομικών σε συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πρώτοι πάνε στο ταμείο οι νέοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα ενώ προς το τέλος της εβδομάδας ακολουθούν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Τα αναδρομικά θα δοθούν σε κύματα σε 200.000 συνταξιούχους που έχουν διανύσει περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης (30,1 και έως 44 έτη) και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

 

Οι νέοι συνταξιούχοι

Όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί από τις 13 Μαίου του 2016 και μετά (περίπου 50.000 δικαιούχοι) θα λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά ως εξής:

Οι παλαιοί συνταξιούχοι

Για την πληρωμή των αναδρομικών σε 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλη ημερομηνία θα πληρωθούν οι μηνιαίες αυξήσεις και σε άλλη τα αναδρομικά. Επομένως αναμένονται άλλα δύο κύματα πληρωμών με την πρώτη -είτε τακτική είτε εμβόλιμη- να αναμένεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δεν αποκλείεται ωστόσο, το πρώτο κύμα πληρωμών να πραγματοποιηθεί για τους παλαιούς συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου, κάτι για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια από τον ΕΦΚΑ.

Στην κατηγορία των παλαιών συνταξιούχων περιλαμβάνονται:

Exit mobile version