Αστυνομικά

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Μεσσηνία

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου θα είναι, όσον αφορά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τα ακόλουθα:

Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

Δευτέρα (26.8.2019) απογευματινές ώρες

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καλαμάτα – Πρόδρομος- Αγαλιανή – Κυπαρισσία –Φιλιατρά – Χριστιανοσύνη – Πλάτη – Περδικονέρι- Αρμενιοί – Βρύσες –Μουριατάδα –Σελλά και Αετός.

Τρίτη (27.8.2019) απογευματινές ώρες

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καλαμάτα – Νέδουσα – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία – Λαδάς – Άνω Καρβέλι – Κάτω Καρβέλι – Περιβολάκια – Ελαιοχώριο.

Τετάρτη (28.8.2019) απογευματινές ώρες

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καλαμάτα – Φλεσιάδα – Ποταμιά – Παλαιό Λουτρό- Κάτω Βούταινα- Βούταινα –Μάκραινα – Παλαιά Βρύση –Κουλκάδα -Κεφαλόβρυσο.

Πέμπτη (29.8.2019) πρωινές ώρες

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καλαμάτα –Καρνάσι – Δασοχώρι – Άνω Μέλπεια – (οικ. Διμάνδρα) – Σύρριζο – Στάσιμο

Παρασκευή (30.8.2019) πρωινές ώρες

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καλαμάτα – Αχλαδοχώρι – Μαθία – Λύκισσα – Γαμβριά – Κόκκινο – Άνω Αμπελόκηποι – Κάτω Αμπελόκηποι – Εξοχικό – Ζιζάνι – Καπλάνι – Υάμεια

Σάββατο (31.8.2019) πρωινές ώρες

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καλαμάτα – Εξωχώρι – Σαϊδόνα – Καστάνια – Καρυοβούνι- Μηλέα – Πλάτσα – Νομιτσί – Θαλάμες – Λαγκάδα – Αγ. Νίκωνας

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Μεσσηνία το πρόγραμμα με τις κινητές Αστυνομικές Μονάδες ξεκίνησε, πριν από 3 χρόνια, στις 19 Ιουλίου 2016, μετά από επίσκεψη του τότε γ.γ. Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη, και σκοπό είχε την ασφάλεια σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά του νομού αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, για θέματα αστυνομικής φύσεως.

Οι αντίστοιχες Κινητές Αστυνομικές Μονάδες της Αρκαδίας , λειτουργούν ήδη από τον Απρίλιο 2015 ενώ αντίστοιχα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, από τον Αύγουστο 2015.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ένστολων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η αποστολή τους συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της εξυπηρέτησης των πολιτών και ειδικότερα εστιάζεται:

  • στην αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων καθημερινού χαρακτήρα,
  • στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής τους,
  • στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
  • στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας, καθώς και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λ.π. στους πολίτες,
  • στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
  • στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης,
  • στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, μαζί με αυτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Κορινθίας, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων, που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.